banner564

Zamansız vedası sevenlerini şok etti

20 yaşındaki Anıl Muhammed Raşit Karabıyık isimli gencin cansız bedeni, uyuşturucu satışı nedeniyle birçok kez hüküm giyen Ersan Tarım’ın, Alayköyde’ki evinin önünde bulundu

Zamansız vedası sevenlerini şok etti
banner598
Onur ULAĞ
Ülke genelinde binlerce genci sarmalına alan uyuşturucu illetinin toplum üzerinde yarattığı tahribat her geçen gün ibretlik örneklerle ortaya çıkıyor.  20 yaşındaki Anıl Muhammed Raşit Karabıyık isimli gencin cansız bedeni dün, uyuşturucu satışı nedeniyle birçok kez hüküm giyen sabıkalı Ersan Tarım’ın Alayköyde’ki evinde bulundu. Ülke genelinde büyük infial yaratan olayda, 20 yaşındaki gencin bonzai içtikten sonra fenalaştığı ve Ersan Tarım’ın evinin önündeki koltukta uyuduğu esnada hayatını kaybettiği iddia edildi. 
Ailesi ve sevenlerini şok eden olaydan sonra çok sayıda polis ekibi Alayköy’e giderek, Ersan Tarım’ın kullanımındaki evde ve Anıl Karabıyık’ın cesedi üzerinde inceleme yaptı. Arkadaşları, Anıl Karabıyık’ın boynunda yara izleri de olduğunu ileri sürdü. Anıl Karabıyık’ın kesin ölüm nedeninin bugün yapılacak otopsiden sonra belirleneceği belirtildi. Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın geçen mart ayında uyuşturucu almak için hırsızlık yaptığı ve bu yüzden tutuklandığı öğrenildi.

Bölge sakinleri fark etti…
İddialara göre, Karabıyık, dün sabah saatlerinde Göçmenköy’deki evinden ayrılarak Alayköy’e gitti. Öğlen saatlerinde arkadaşlarını arayarak borç para istediği ileri sürülen Karabıyık’ın, akşam saatlerinde ise Ersan Tarım’ın evinin bahçesindeki koltukta cansız bedeni bulundu. Olay, Alayköy sakinlerinden bir şahıs uzun süre hareketsiz bir şekilde duran Karabıyık’ı uyandırmaya çalışması ancak nefes almadığını anlayınca polis karakoluna ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Olay yerine narkotikte geldi…
Olay yerine giden Alayköy polisi ve sağlık ekipleri Karabıyık’ın öldüğünü tespit etti. Şüpheli ölüm üzerine Lefkoşa Adli Şube Ekipleri ve Narkotik polisi de olay yerine geldi. Polis ekipleri ve olay yeri inceleme uzmanlarının uzun süren çalışmalarının ardından Karabıyık’ın cesedi Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ersan Tarım tutuklandı…
İddialara göre Karabıyık’ın uyuşturucu madde kullandığı ve bu nedenle yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Şüpheli ölümün ardından ev sahibi Ersan Tarım gözaltına alınırken, narkotik polisi Tarım’ın evinde uyuşturucu araması yaptı. Narkotik dedektör köpeğinin de katıldığı aramalarda Ersan tarım’ın evinde uyuşturucu madde bulunmadığı öğrenildi.
Son olarak Mart 2015 tarihinde uyuşturucu madde suçundan tutuklanan Karabıyık’ın kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

Cinayet şüphesi…
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Karabıyık 3 gündür çalıştığı işyerine gitmiyordu. Karabıyık’ın kara haberini alan ailesi ve çok sayıda arkadaşı dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne akın etti. Devlet hastanesi morgunda cesedi teşhis eden bir yakını, Anıl Muhammed Raşit Karabıyık’ın boynunda yara izi bulduğunu iddia etti.

Mart ayında mahkemeye çıkarılmıştı…
Alayköy’de üzücü bir şekilde hayata veda eden Anıl Karabıyık geçen mart ayında arkadaşıyla birlikte, Girne’de bir evden çaldıkları eşyaları satarak Gazimağusa’da 9 gram “sentetik
cannabinoid” türü uyuşturucu madde satın aldığı iddiasıyla mahkemeye çıkarılmıştı.

İşsiz olduğunu söyleyip mahkemeden özür dilemişti
Anıl Muhammet Raşit Karabıyık geçen mart ayında mahkemeye çıkarıldığında, askerliğini 5 ay önce bitirdiğini, o günden beridir hiçbir yerde iş bulamadığını, ailesinden ayrı olduğunu, her kapıyı çaldığını ancak hiç yardım alamadığını söyleyerek, mahkemeden özür dilemişti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473