banner564

Zarar büyük

Dörtyol’da, başı boş köpekler tarafından hayvanları parçalanan üreticiler isyan etti

Zarar büyük
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde iki gece üst üste hayvanları başı boş köpekler tarafından parçalanan üreticiler zararlarının büyük olduğunu söyleyerek isyan etti. Konu ile ilgili Dörtyol Muhtarı Salih Erel de Diyalog’a açıklama yaparak hayvan severlerden başı boş köpekleri toplayıp bir barınağa yerleştirmesini istedi.
Yaklaşık bir hafta önce köylülerin, belediyenin de yardımı ile köydeki başı boş köpekleri toplayıp uzaklaştırdıklarını söyleyen Erel, ancak diğer köylerden başı boş köpeklerin getirilip köylerine bırakıldığını öne sürdü. Başı boş, sahipsiz olan bu köpeklerin de 2 gece de toplam 18 kuzuyu parçalayarak öldürdüğünü, 17 tanesini de ağır şekilde yaraladığını söyleyen Erel, kendilerinin köpekleri öldürmek niyetinde olmadıklarını ancak hayvan sevgisi ile dolu olan hayvan severlerin bu başı boş köpekleri toplayıp barınak yapmalarını istedi. 

Yetkililer çare bulsun
Parçalanan kuzuların da hayvan olduklarını hatırlatan Erel, yetkililerinde gereken önlemleri almalarını istedi. Erel aksi taktirde gereken önlemleri kendilerinin almak zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.
Hayvanları başı boş köpekler tarafından parçalanan hayvancılar Mehmet Taşoğlu ve Cemal Koçak da zararlarının oldukça büyük olduğundan yakınarak, yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istedi.

Mehmet Taşoğlu: 5 bin lira zararım var  
Sahipsiz köpekler12 kuzumu parçaladı, bunlardan 7’si öldü, 5 tanesi ölmek üzere, 5 bin  liralık zararım var, ben geçimimi hayvancılıktan sağlarım,  çocukların okul masrafları hayvancılıktan kazandığım para ile çıkıyor. Sahipsiz köpekler geçim kaynaklarımı parçalıyorlar. Durumu kaymakamlığa bildirdim kaynağımız yok dediler, polise bildirdim yetkimiz yok dediler, İnönü belediyesine bildirdim gücümüz yok dediler. Yetkililer bu duruma çare bulsunlar aksi halde bu köpekler daha çok hayvan parçalayacak.

Cemal Koçak: Bir an önce önlem alınsın
Başı boş köpekler 11 kuzumu öldürdü 12 tanesini de yaraladı. Yaralı olan kuzuların durumları da ağır, 16 bin lira zarardayım. Hayvan severler köpekleri seviyorlar ancak bizim parçalanan kuzularımız da hayvan. Hayvan severliklerini burda da göstersinler. Bir yıl boyunca 25-30 kuzu besliyoruz, tam faydalanacak duruma geldiğimizde köpekler gelip kuzularımızı parçalıyor. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 10:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Ülkenin Nufusunda kökeninde sizi rahatsız eden nedir mr öz alışmış ve müptelası oldugunuz sünnetsiz sahiplerinin efendilerinizin olmaması mi TC den gelen nüfus sizi iyi acitmis acı var mı aci

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473