banner564

Zeytin, harup ve fıstık çamı fidanı dikildi

Kermiya bölgesinde LTB’ye ait olan alana; zeytin, harup ve fıstık çamı fidanı dikildi

Zeytin, harup ve fıstık çamı fidanı dikildi
banner598

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Cumhurbaşkanlığı ve Kıbrıs Türk Biyologlar Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği işbirliğiyle, Cumhurbaşkanlığı Temiz Düşün Çevre Temizliği ve Çevre Koruma Projesi kapsamında başkent Lefkoşa’da fidan dikimi yapıldı.
LTB’den verilen bilgiye göre, LTB’ye ait olan Kermiya bölgesindeki alanda dün 50 zeytin, harup ve fıstık çamı fidanı dikimi yapıldı.
Etkinliğe Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Belediye açıklamasına göre, kurumlar, yerel yönetimler ile sivil toplumun birlikte gerçekleştirdiği ve çevre faaliyetlerine örnek oluşturan ağaçlandırma etkinliğine Lefkoşa bölgesinden bazı liseler de dahil edilerek çevre bilinci konusunda gençlerin farkındalığının arttırılması da katkı yapıldı.
Açıklamada, “Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi karşısındaki alanda yetkililer ve öğrenciler Temiz Düşün Projesi kapsamında hep birlikte fidan dikerken, daha yeşil bir Lefkoşa için de güzel bir adım atılmış oldu” denildi.
Etkinlikte; Biyologlar Derneği Başkanı Niyazi Türkseven, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Meral Akıncı birer konuşma yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474