banner564

237 bin TL  nerede?

Mustafa Aldağ İnşaat Şirketine ait çekleri sahte imza ile piyasaya sürmekle suçlanan muhasebeci Mehmet Çınartepe tutuklandı

237 bin TL  nerede?
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de muhasebeci olarak çalıştığı inşaat şirketinin direktörüne ait çekleri doldurup, sahte imza ile bozduran ve 237 bin 500 TL parayı zimmetine geçirmekle suçlanan muhasebeci Mehmet Çınartepe şikayet üzerine gözaltına alındı. Zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
   Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Mehmet Çınartepe’nin 31 Ağustos – 14 Eylül tarihleri arasında Girne’de, muhasebeci olarak çalışmakta olduğu Mustafa Aladağ İnşaat isimli şirketin direktörü Mustafa Aladağ adına olan Garanti Bankası Girne Şubesi kaşideli 8 adet çek yaprağını ofisinden çalıp, çek yapraklarını kendisi adına doldurup, Aladağ’ın imzasını sahteledikten sonra Türkiye İş Bankası Girne Şubesinde tedavüle sürdüğünü söyledi.
   Polis, zanlının bozduğu çekleri kendi cari hesabına aktarmak suretiyle toplamda 237 bin 500 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini iddia etti. 
   Polis, zanlının yapılan şikayet üzerine tespit edilerek tutuklandığını belirterek yürütülen soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu, bankalardan yapılacak sorgulama olacağını belirterek , zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473