banner564

Arada büyük fark var

Devlet okullarındaki öğrencilerin kırtasiye gideri 110 TL’den, kolej öğrencilerinin ise 490 TL’den başlıyor

Arada büyük fark var
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 2018-2019 eğitim öğretim yılı yarın başlıyor. Ülkede yaşanan ekonomik kriz yanında okullardaki eksiklikler ve öğretmen açığı nedeniyle sancılı bir eğitim yılına merhaba deniliyor.  Öğrenciler ve veliler yeni öğretim yılı arifesinde hazırlıklarını sürdürüyor. 
Devlet okullarının ihtiyacı olan kitapların dağıtımının henüz yapılmadığı iddiası ise hem öğrencileri hem de velileri huzursuz ediyor.
Diyalog muhabiri, okul araç ve gereçlerinin piyasası hakkında araştırma yaptı. Gazimağusa’nın en köklü kırtasiyelerinden olan Harmony’nin yetkilisi İntizar Alrai, Diyalog muhabirine okul ihtiyaçlarının fiyatları ile ilgili olarak bilgi verdi. Alrai, devlet okullarında eğitim gören öğrencilerin kırtasiye giderlerinin 110 TL’den başladığını söyledi. Kolejde eğitim gören öğrencilerin kitap ve kırtasiye giderlerinin devlet okullarından çok fazla olduğunu belirten Alrai, “Kolej öğrencilerinin kitap kırtasiye gideri 490 TL’den başlıyor ve bu rakam bin TL’ye kadar çıkıyor” dedi. 
Devletin; ilkokul, ortaokul ve lise kitap dağıtımı için açmış olduğu ihaleyi kimsenin almadığını söyleyen Alrai, şu an için kitapların halen daha basılmadığını, bunun da öğretim yılının ilk günlerinde büyük bir problem yaratacağını belirtti.

En yüksek defter fiyatı 19 TL
Defter fiyatlarının 2 TL’den başladığını ve 19 TL’ye kadar çıktığını belirten Alrai, kalem fiyarlarının 50 kuruş ile 25 TL arasında, silgi fiyatlarının ise 25 kuruş ile 3 TL arasında olduğunu söyledi.

Okul çantası fiyatları 55 ile 130 TL arasında değişiyor
Okul çantası fiyatlarının da 55 TL ile 130 TL arasında değiştiğini belirten Alrai, dosya fiyatlarının 1 ile 3 TL, klasör fiyatlarının ise 7 ile 16 TL arasında değiştiğini ifade etti.
Alrai, son günlerde satışlarda belirgin bir canlanma olduğunu da aktararak, “Fiyatlarımızda da yapabileceğimiz kadar indirim yaptık, bu zor günlerde halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
Alrai, sadece kitap fiyatlarının pahalı olduğunu, en pahalı kitapların ise kolejlerin ortaokul bölümüne ait kitaplar olduğunu ve fiyatların 490 TL’den başladığını ve bin TL’ye kadar yükseldiğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473