banner564

“Bu görevin  mazereti olmaz”

Zor bir dönemden geçildiğine vurgu yapan Erhürman, “Ama hiçbir güçlük gençlerimizin geleceğinden önemli değil” dedi

“Bu görevin  mazereti olmaz”
banner598

 Başbakanlık, Vakıflar İdaresi, Gençlik Dairesi ve İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile herkese eşit eğitim olanağı sunulması amacıyla sürdürülen faaliyetler çerçevesinde düzenlenen yaz kursunda katılımcılara sertifikaları verildi. 

Rehber öğretmenler tarafından belirlenen elli öğrencinin, yabancı dil, bilgisayar, etkili iletişim, felsefe ve hızlı okuma alanlarında eğitim aldığı 2 Temmuz’da başlayan kurs 14 Eylül’de tamamlandı. 
Bu çerçevede kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere dün akşam kurs sertifika belgeleri Başbakan Tufan Erhürman tarafından takdim edildi.

Erhürman, kursa katılanları kutladı
Sertifika töreninde konuşan Başbakan Tufan Erhürman, seçkin ve köklü bir üniversite olan İTÜ ile yürütülen bu projenin heyecan verici olduğunu dile getirdi. 
Erhürman konuşmasına şöyle devam etti, “Kursların ilk gününde öğrencilerimizden tek bir şey istemiştim. O da eğitimlerine bir tek gün bile ara vermeden devam etmeleri idi. Böylelikle özveri ile ders veren öğretmenlerinden olabildiğince yararlanacaklardı. Sevgili öğrencilere, bu ricama uyup kursa gereken önemi verdikleri için teşekkür ederim. Şimdi onların dileği olan bu kursların kış aylarında da devam etmesini sağlamak bizim görevimiz. Evet, ülkemiz zor günlerden geçiyor ama yaşadığımız hiçbir güçlük gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama görevimizi yerine getirmememizin mazereti olamaz. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraş veriyoruz, vereceğiz.”
Törende; İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ülkü Kurukafa da bir konuşma yaptı.
Sertifika törenine Başbakan Tufan Erhürman’ın yanı sıra Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven, Başbakanlık Danışmanı Hatice Düzgün, İTÜ Kuzey Kıbrıs Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ülkü Kurukafa, İTÜ KKTC Kampüsü Genel Sekreteri Dursun Koç, öğretmenler ve veliler de yoğun ilgi gösterdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473