banner564

50 bin Euro hayali

Serhatköy’de Cami olarak kullanılan kilisenin 250 kilo ağırlığındaki çanında 2.5 kilo altın olduğunu 44 yıl sonra keşfedip; söküp götürdüler

50 bin Euro hayali
banner598

 Suna ERDEN

Güzelyurt’a bağlı Serhatköy’de Cami olarak kullanılan eski kilisenin hammadesinde 
2.5 kilo altın olduğunu öğrenen Dündar Salderay ve Mücahit Özmen’in geçtiğimiz Ağustos ayında harekete geçtiği bildirildi. Sabahın erken saatlerinde kiliseye giren 2 kafadarın 250 kilo ağırlığındaki çanı aşağı indirip, kiralık bir araçla Güzelyurt’a götürdüğü ve geçici bir süre için toprağın altına gömdükleri, daha sonra Salderay’ın evine taşıdıkları ifade edildi
   Geniş çaplı bir araştırma başlatan polis, Dündar Salderay ve Mücahit Özmen’i gözaltına aldıktan sonra dün mahkeme huzuruna çıkardı ve haklarında 3 gün tutukluluk emri aldı. Polis soruşturmasında sözkonusu çanı Güney Kıbrıs’a götürmek için çaldıklarını itiraf eden zanlı Salderay, bu iş karşılığında 50 bin Euro oalacaklarını belirtti.
   Dünkü duruşmada iddiaları aktaran polis, zanlı Dündar Salderay ve Mücahit Özmen’in 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 03.30 sıralarında Serhatköy Camisi olarak kullanılan eski kilisenin avlusu içerisinde demir kule üzerinde bulunan  ve hammadesinde 2 buçuk kilo altın olduğu belirtilen 250 kilo ağırlığındaki kilise çanını bulunduğu yerden söküp çaldıkları gerekcesiyle tutuklandıklarını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucu çanın zanlı Dündar Salderay’ın evinde bulunduğunu söyledi. 

Çaldılar, gömdüler
Polis, zanlı Salderay’ın mesele ile ilgili olarak vermiş olduğu gönüllü ifadesinde çanı, 24 Ağustos 2018 tarihinde zanlı Mücahit Özmen ile birlikte henüz bulunamayan bir bıçkı ile bağlı bulunduğu mertekler üzerinden kesilip aşağıya indirildiği ve Mücahit Özmen’in kullanmakta olduğu kiralık araç ile Güzelyurt’ta Saldam Benzin istasyonu karşısında bulunan bir bahçeye gömdüklerin iitiraf ettiğini belirtti. 
   Polis, zanlı Salderay’ın ifadesinde ayrıca 11 Eylül 2018 tarihinde çanı gömdüleri yerden alarak Dündar Salderay’ın evinde gizledikleri itirafında bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların çanı 50 bin Euro karşılığında Güney Kıbrıs’ta bir şahsa satacakları yönünde iddiaların bulunduğunu, bunların araştırılacağını belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473