banner564

Sınırı kapattılar

Pile sakinleri, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda yaşanan muhaceret çilesini protesto etti

Sınırı kapattılar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs Rum Yönetimine geçiş noktalarından biri olan Gazimağusa bölgesindeki Beyarmudu Sınır Kapısı’nda dün 1 saatlik sınır kapatma eylemi düzenlendi. Karma köy Pile’de yaşayanların sorunlarına dikkat çekmek için düzenlediği ve geçişlerin 1 saatliğine durdurulduğu eyleme Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’te destek verdi. Sınır kapısından kuzey ve güneye geçişlerin yoğun olduğuna dikkat çeken Pileliler, görevli sayısının yetersizliği nedeni ile oluşan araç kuyrukları yüzünden saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ve köylerine giriş ve çıkışlarda çile çektiklerini söyledi.
Edip: Bakanlık yetkilileri bizi dikkate almadı
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip yaptığı açıklamada, Pile halkının haklı olan tepkisini desteklediğini söyledi. Beyarmudu Sınır Kapısı’nda geçişlerin yoğun olması nedeni ile araç kuyruklarının oluştuğunu  belirten Edip, Ulaştırma Bakanlığı’ndan görevlilerin dün öğle saatleri itibarı ile bölgeye gelerek inceleme yaptığını belirterek, “Ancak bu görevliler, ne beni, ne Pile muhtarını ne de Beyarmudu muhtarını ziyaret ederek bilgi alma gereği bile duymadılar. Bu bölgenin temsilcileri olarak bizi dikkate alma zahmetine bile girmediler” şeklinde konuştu.
Çebeli: Batı kapısı açılsa sorun çözülür
Pileliler adına açıklama yapan Sonbil Çelebi, yıllardır aynı çileyi çektiklerini ve yetkililerin sorunlarına çözüm üretmediğini söyledi. Beyarmudu Sınır Kapısı’nda sadece 2 kabinin çalıştığını ve bölgede belkide adanın en yoğun giriş ve çıkışının yaşandığını belirten Çelebi, her gün oluşan araç kuyrukları nedeni ile köye giriş ve çıkışlarda adeta çile çektiklerini ifade etti. Aynı bölgede bulunan batı kapısının açılması halinde sorunun çözüleceğini de savunan Çelebi, “Bu eylemi uzun zamandır düşünüyorduk, ancak bugün burada sınırı geçişlere kapatmamızı ateşleyen olay, biz yıllardır sesimizi duyuramazken, bizi dikkate almazlarken, 2 gün önce Metehan sınır kapısında bir sorun dile getirilir getirilmez anında çözüldü. Bu çifte standart bardağı taşıran son damla oldu. Sınırı geçişlere bugün sadece 1 saatliğine kapatıyoruz, ancak sorunumuz çözülmezse, tam gün kapatacağımızı da iyi bilsinler” dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474