banner564

Sağlık adına iyi haber

Bakan Besim, Burhan Nalbantoğlu Onkoloji Binasında kök hücre tedavisinin başladığını söyledi

Sağlık adına iyi haber
banner598

 Sağlık Bakanı Filiz Besim, Sağlık Bakanlığı’nın, ülkede kök hücre tedavisi uygulanabilmesi için üzerinde 6-7 aydır çalıştığı merkezin, dün ilk hastalarına uygulama yapmaya başladığını belirtti.  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin, 14. Ulusal Kongresi, Girne Merit Cyrstal Cove Otel’de başladı.
KKTC Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğiyle ortaklaşa düzenlediği kongrede, rejeneratif ve reoperatif plastik cerrahi temaları işleniyor.
Kongreye Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan plastik cerrahi, nörobiyoloji, kanser biyolojisi, hematoloji ve histoloji uzmanları katılıyor. Toplantıya İngiltere’de kanser alanındaki çalışmalarıyla tanınan Nörobiyoloji ve Kanser Biyolojisi Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Camgöz ve Amerika Birleşik Devletlerinden Plastik Cerrahi Uzmanı Profesör Doktor Alexandra Conde Green konuk konuşmacı olarak katılıyor. 
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, kongre 9 Eylül Pazar gününe kadar sürecek.
Sağlık Bakanı Filiz Besim açılış konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi derneğinin, Kıbrıslı Türklerin yurtdışına açılma tutkusu neticesinde 2001’de kurulduğuna dikkat çekerek, derneğin, her yıl kongreler düzenleyerek bu alandaki uzmanların en yeni gelişmeleri takip etmesini sağlayan bir bilim yuvası olduğunu söyledi.
Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin, her zaman Kuzey Kıbrıs’ta yapılan çalışmaların yanında olduğunu dile getiren Besim, derneğe Kuzey Kıbrıs’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Bakan Besim, Sağlık Bakanlığı’nın, ülkede kök hücre tedavisi uygulanabilmesi için üzerinde 6-7 aydır çalıştığı merkezin, Doktor Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Onkoloji Binasında, Profesör Doktor Ercüment Ovalı’nın koyduğu katkılarla, dün ilk hastalarına uygulama yapmaya başladığını belirtti. 
Besim, tüm dünyada uygulanan ve çok büyük önem taşıyan kök hücre tedavisinin, Kuzey Kıbrıs’ta uygulanmaya başlanmasının büyük önem taşıdığını dile getirerek, tıp alanında önemli konuların ele alınacağı kongrenin başarıyla tamamlanmasını diledi. 

Fizyoterapistlere yasa sözü verdi
Öte yandan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği tarafından 8 Eylül Dünya Fizyoterapi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Sporda ve Sağlıkta Reçete; Egzersiz” isimli bilimsel toplantıya katılarak bir konuşma yaptı.
Bakan Besim toplantıda yaptığı konuşmada, Fizyoterapistler Meslek Yasa Tasarısının hazır olduğunu ve önümüzdeki süreçte meclise sevk edileceğini söyledi.
Besim, derneğin etkinlik sloganı olan, “Sporda ve Sağlıkta Reçete; Egzersiz”in doğruluğuna da dikkat çekerek fizyoterapinin bir çok hastalığı tedavi ettiğini ve bir çok alanda hizmet verdiğini hatırlattı.
Bakan Besim, fizyoterapistlerin yaşadığı istihdam sorununa da değinerek, ülkede meslek planlamasını iyi yapılması gerektiğini belirtti.
Bu konuda YÖDAK’la ciddi bir çalışma yaptıklarını ve önlem alınmasını istediklerini söyleyen Besim, “Sizler de YÖDAK’la birlikte çalışın. Eğer üniversiteler, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışır ve topluma entegre olursa, o zaman daha anlamlı hizmet verebilir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473