banner564

Gözler Ankara’da

AKEL’in Kıbrıs uzmanı Çelebis “Türkiye ya mülkiyette yapması gerekenleri yapacak, ya da süreç çökecek”dedi

Gözler Ankara’da
banner598
Güney Kıbrıs’taki Komünist AKEL’inh Kıbrıs masası şefi ve  milletvekili adayı olan Tumazos Çelebis, Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki beklentilere değindi, özellikle de mülkiyetin çok önemli olduğunu söyledi. Çelebis, önümüzdeki ayların oldukça kritik olacağını, çünkü ya mülkiyetteki çıkmazın aşılacağını, ya da sürecin çökeceğini iddia ederek Türkiye’nin yapması gereken faaliyetleri yapmasını istedi.
  Çelepis, müzakere masasında “mülkiyette uzlaşı mesafesine ulaşmayı başaramazsak, daha ileriye gidemeyiz” dedi.
   Kathimerini gazetesinde yer alan demecinde, KKTC’de başa gelen yeni hükümetin aslında iki kesimli iki toplumlu federasyona karşı olan partilerden oluştuğunu iddia ederek, Türkiye’deki gelişmelerin de çözümü desteklemediğini öne süren Çelepis, bu durumun Kıbrıs sorununda kötümserliği geri getirdiği görüşünü ifade etti.
    Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili konjonktürün yitirilmediğini yineleyen Çelepis
Gazeteye göre Çelepis “mülkiyette uzlaşı mesafesinde olunmadığını iddia ederek ‘Kıbrıs sorununun iç boyutlarına dair bütün başlıklar çözülmezse, toprak, güvenlik ve garantiler konularını ele alamayız’ şeklindeki Kıbrıs Türk tarafının sabit ve verimli olmayan tezi yüzünden, ileriye gidemediklerini” iddialarına ekledi.
    Mülkiyette uzlaşı mesafesine ulaşmaları durumunda, Türkiye’nin sınanacağı konulara ulaşacaklarını da ileri süren Çelepis, Türkiye’nin toprak ama öncelikle güvenlik konusunda, çözüm istiyorum derken ne kastettiğini ortaya koymaya çağrılacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474