banner564

Rum tarafı beklemede

Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’deki araştırmalar ve müzakereler konusunda Türk tarafının bir sonraki hareketine kilitlendi

Rum tarafı beklemede
banner598
   Güney Kıbrıs’ın, Doğu Akdeniz’deki araştırmalar ve müzakereler konusunda Türk tarafının bir sonraki hareketini beklediği belirtildi. 
   Fileleftheros gazetesi, “Lefkoşa Beklemede” başlıklı haberinde, Türk araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin, Ankara’dan yeni talimatlar almak için  Gazimağusa Limanı’nda demirlemiş olarak kalacağını anımsatarak, Türkiye’nin gerilim ortamı ve bölgede savaş gemilerinin varlığıyla birlikte Rum Yönetimi’ne karşı “tehditlerini” muhafaza etmek istediğini ileri sürdü.  
   Gazete, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin, Doğu Akdeniz’de görevli askeri gemileri ziyaret etmesi haberine de yer verdi ve bu ziyaretin, “Türk niyetlerinin göstergesi” olduğunu iddia etti. 
    Politis gazetesi,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele’nin, “Onasagoras” yatağındaki sondaj çalışmalarını 5 deniz mili mesafeden takip eden gemiyi ziyaret ettiğini ve gelişmeler hakkında bilgi aldığını yazdı.  Habere göre Türk komutanlar, Barbaros gemisini koruyan gemiyi de ziyaret etti. 

Eni-Kogas 

   Politis gazetesi, ENI-KOGAS konsorsiyumunun, “Amathusa” yatağındaki araştırmalara üç gün önce başladığını yazdı.  Gazete, ENI-KOGAS’ın “Amathusa” yatağındaki çalışmalara başlamasının, 3 milyon Euro daha harcayacağı anlamına geldiğini belirtti.  
   Simerini gazetesi, ENI-KOGAS konsorsiyumunun, sondaj çalışmalarına cuma günü öğleden sonra başladığını yazdı.  Habere göre sondaj çalışmaları 80-90 gün sürecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473