Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,5 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde banka ödeme zorunluluğunun getirildiğini duyurdu. Uygulama 31 Mart’ta yürürlüğe girecek.
Bakanlık açıklamasında, işçilerin aylık ücretleri ve her türlü ödemenin yasal kesintiler sonrası kalan net tutarının banka veya kooperatifler aracılığıyla işçi adına açılmış hesaplara yatırılmasının zorunlu hale getirildiği kaydedildi.
Açıklamada, Cumhuriyet Meclisi’nde kabul edilen İş (Değişiklik) Yasası kapsamında yapılan düzenlemenin; ücret ödemelerinde şeffaflığı sağlamak, kayıt dışılığı önlemek, çalışan haklarını korumak ve işçi-işveren ilişkilerinde hukuki belirliliği güçlendirmek amacıyla yapıldığı belirtildi.
31 Mart tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek yasa değişikliğinin ardından şartları taşıyan işyerlerinde ücretlerin nakit ödenemeyeceği vurgulanan açıklamada, mevzuata aykırı uygulamalar hakkında bakanlık tarafından yasal işlem başlatılacağı bildirildi.
Bakanlık açıklamasında, işverenlerin 31 Mart’tan önce gerekli banka hesap düzenlemelerini tamamlaması ve muhasebe/bordro sistemlerini yeni düzenlemeye uygun hale getirmesinin önem taşıdığı vurgulandı.
31 Mart’ta yürürlüğe girecek
Beş ve üzeri çalışanı olan işyerlerine banka ödeme zorunluluğu getirildi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Girne Kaza Mahkemesi
Girne Kaza Mahkemesi Dava No: 1097/ 2022
Girne Aile Mahkemesi
Gazimagusa Kaza Mahkemesi Tereke ilanı 20/25
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

