banner564

6 müfettiş alınacak

Kuzey Kıbrıs genelinde, şoför okullarına 3 ehliyet müfettişinin baktığı, sayının azlığından dolayı aksaklıklar yaşandığı belirtilirken, Bakan Atakan müjdeyi verdi

6 müfettiş alınacak
banner598

 Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta şu anda 40 şoför okulu bulunuyor. Bu okulların tümüne 3 ehliyet müfettişi bakıyor. Müfettişler eleman yetersizliğinden dolayı hafta sonları izin yapmadan çalışıyor. Müfettişlerin öğrenci ehliyeti, şoför ehliyeti, 60 yaş sınavı gibi görevleri olduğu belirtilirken, 
Şoför Okulları Birliği Başkanı Doğan Tilki müfettiş sıkıntısı nedeniyle ehliyetlerin çok yavaş verildiğini söyledi. Diyalog’a konuşan Tilki, en kısa sürede müfettiş alınması gerektiğini ifade etti. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise kısa süre içerisinde 6 yeni müfettişin alınacağı müjdesini verdi.

Sayı çok yetersiz
Ülkede ehliye müfettişi eksikliği yaşanırken, ehliyet alımlarında bu nedenle gecikmeler yaşandığı ifade ediliyor. Şoför Okulları Birliği Başkanı Doğan Tilki, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı eski Bakanı Kemal Dürüst’ün, görevde olduğu dönemde üç müfettişi görevden aldığını, daha sonra hükümet değiştiğini ancak müfettiş alınmadığını söyledi. Tilki, “Şu anda müfettiş açığımız vardır. Yeni hükümete, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na defalarca yazılı ve sözlü olarak durumu bildirdik” dedi.
KKTC’de mevut 40 şoför okulu bulunduğunu, bu okulların hepsine 3 müfettişin baktığını kaydeden Tilki, açığı kapatmak için 4 müfettişe daha ihtiyaç olduğunu söyledi. Tilki, “Şu anda görev yapan üç müfettiş hemen her gün 10 sınav yapıyor. Hafta sonları da dâhil izin yapmadan çalışıyorlar” dedi. Lefkoşa’daki 17 şoför okuluna 1 müfettişin baktığını kaydeden Tilki, “Öğrenci ehliyeti, şoför ehliyeti, 60 yaş sınavı hepsini bu insanlar yapıyor. Kadro açılması gerekiyor ve kamu hizmetleri sınavı yapılarak alınması elzemdir” şeklinde konuştu.

Bakan Atakan: 6 müfettiş alınacak
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ise kısa süre içerisinde 6 yeni müfettişin alınacağını açıkladı. Atakan, “Müfettiş alınmaması diye bir şey yok. Alınıyor. Bu sıkıntının meydana geliş tarihi bizden önceki bakanlık dönemindedir. Eski bakan bu konuda hiçbir şey yapmamış” dedi. Göreve geldiklerinde eksikliği gördüklerini kaydeden Atakan, “Hemen başvurduk. Gerekli girişimlerde yapıldı. 6 tane yeni müfettiş alınacak. Zaman veremiyorum bu 6 müfettiş için çünkü Kamu Hizmeti Komisyonu ayarlamayı yapacak” ifadelerini kullandı.


AB Uyum Tüzükleri görüşüldü
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda, şoför okullarının temsilcileriyle, AB uyum tüzükleri çerçevesinde yapılacak çalışmalar konusunda toplantı düzenlendi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Motorlu Araçlar Yol ve Trafik Yasası altında bulunan ve AB uyum süreci çerçevesinde Mayıs 2019’da yürürlüğe girecek Sürüş Eğitim ve Sürüş Ehliyetleri Sağlık Tüzüğü, Ehliyet Sınav ve Sürüş Ehliyet Müfettişleri ile İlgili Usul ve Kurallar Tüzüğü ile Şoför Okulları ve Eğitmenleri ile ilgili Esas ve Kıstasları Düzenleme Tüzüğü konularını görüşmek üzere şoför okulu temsilcileriyle bir araya geldi.
Bakanlıkta yer alan toplantıya, İngiltere’de uzun yıllar şoför okulu işleten ve eğitmen eğiticiliği yapmış Cemal Sunar da katıldı.
Toplantı sırasında, söz konusu tüzüklerle ilgili şoför okulu temsilcileriyle görüşülürken, Cemal Sunar da bu konularda bakanlık için yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktardı ve önerilerini sundu. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Bağzıbağlı, şoför okulu temsilcileriyle istişare halinde devam eden süreç çerçevesinde, yakın gelecekte toplantılara devam edileceğini ifade etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474