banner564

Adımlar dikkatli atılmalı

YÖDAK Başkanı ile görüşen Amcaoğlu, yükseköğretimin ülkenin lokomotifi olduğuna dikkat çekti

Adımlar dikkatli atılmalı
banner598

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, YÖDAK heyetinde, Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu ve Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı da yer aldı.
Görüşmede, yükseköğretimde yaşanan gelişmeler ele alındı.
Açıklamaya göre, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, Amcaoğlu’na  görevinde başarılar dileyerek, yükseköğretimde atılacak adımları aktardı ve YÖDAK’ın sorunlarını ayrıntılarıyla paylaştı.
YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, sorunların üstesinden birlikte gelebileceklerine de inanç belirtti.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, yükseköğretimin ülkenin lokomotifi olduğuna dikkat çekerek, bu alanda atılacak adımların önemine değindi.
Amcaoğlu, eğitimi önemseyen ve yükseköğretimin ülkeye yarattığı katma değerin farkında olan bir siyasetçi olarak YÖDAK’ın sorunlarını bürokratlığı döneminde yakından takip ettiğini kaydetti.
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, eğitime verdiği önemin altını çizerek, bu konuda şu hatırlatmayı yaptı:
“Geçen yıl, Meclis kürsüsünde, kasım ayında ilkokul birinci sınıf matematik kitaplarının okulda olmadığını söyledim. Bu konuda eleştiride bulundum. Geç kalınmıştı, iyi kurgulanmamıştı ve çocuklar kitapsız kaldı. Maliye Bakanlığına atandığımda attığım ilk imza ise, dört milyonluk kitap basımı ile alakalı ihalenin blokesineydi.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

BU KAFAYLA, SİZ SORUNLARI ÇÖZEMEZSİNİZ. BİR KERE TALEBE KALİTESİ ÇOK ÇOK DÜŞÜK.
HİÇ SINANMADAN HER YERDEN, BU YOL GEÇEN HANI OLAN SAHTE ÜNİV'NE TALEBE TIKIŞTIRIYORSUNUZ

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474