banner564

“Birleşik Kıbrıs huzuru bozar”

Yılmaz Bora, iki devletli çözümün kabulünün bölgeye herkesin arzu ettiği ve beklediği refahı getireceğini belirtti

“Birleşik Kıbrıs  huzuru bozar”
banner598
 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, gerçekler ve varılan mutabakatlar dikkate alınarak, barış, huzur ve güven içerisinde kökleşerek varlıklarını kuzeyde ve güneyde devam ettiren iki ayrı egemen halktan oluşan iki devletli çözümün kabulünün bölgeye herkesin arzu ettiği ve beklediği refahı getireceğini belirtti.
    Bora, yaptığı yazılı açıklamada, gerek değişmeyen Rum zihniyeti gerekse yakın tarih dikkate alındığında birleşik bir Kıbrıs’ın barış, huzur ve güveni berhava edeceğini, bunun asla düşünülmemesi gerektiğini ifade etti.
    Bora, haziran ayı sonunda gerçekleştirilmesi düşünülen Cenevre toplantısı öncesi Rum saldırılarının hiç ara vermeden her alanda sıklaştığını belirterek, “Rumların bilinen ve değişmeyen hedeflerine ulaşabilmeleri için her yol ve yöntem onlar için kaçınılmaz fırsatlardır” dedi.
   Cenevre’de samimiyetle soruna çözüm getirilmeye çalışılacaksa belirttiği gerçeklerin dikkate alınması gerektiğini kaydeden Bora, “Türk askeri gitmeli, garantiler kalkmalı, garantör Türkiye’nin etkin ve fiili müdahale hakkı kabul edilemez, AB en iyi garantördür gibi Kıbrıs gerçekleri ile bağdaşmayan talep ve önerilerle soruna siyasi bir çözüm bulunamaz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474