banner564

“Bu işin şakası yok”

"Salgın son bulma noktasına geldi ancak henüz bitmedi” diyen Tatar, rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi

“Bu işin şakası yok”
banner598

Başbakan Ersin Tatar, KKTC'nin koronavirüs salgınıyla mücadele sürecini en iyi şekilde yönettiğini belirterek, “Salgın son bulma noktasına geldi, ancak henüz bitmedi. Bu işin şakası yok. Rehavete kapılmayın” dedi.
Tatar, son günlerde pozitif vakaya rastlanmadığını ancak rehavete kapılmamak gerektiğini vurguladı.
Pazartesi gününden itibaren normalleşme sürecinin başladığını da hatırlatan Başbakan Tatar, ekonominin yavaş yavaş toparlanmaya başlamasının umut verdiğini söyledi.
Bir kabulünde koronavirüs ile mücadelede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başbakan Tatar, KKTC'nin süreci başarılı şekilde yürüttüğünü, son dönem yapılan testlerde herhangi bir pozitif vakaya rastlanılmadığını kaydetti.

Likit sıkıntısı çekenlere iyi haber
Başbakan Ersin Tatar, ekonomiyi canlandırmakta, likit sıkıntısı çeken işletmelerin sorunlarını gidermekte kararlı olduklarını belirtti.
Başbakan Tatar, son çıkarılan yasa gücünde kararnamelerle Kredi Faiz Destek Fonunu ve Kredi Garanti Fonu Destekli kredi kullanımının hayata geçmiş olduğunu söyledi.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ekonomisi de Covid-19 salgını nedeniyle zor bir süreçten geçmektedir”diyen Tatar “ancak hükümetimiz sektörlerimizin bu dönemi mümkün olan en az sıkıntı ile atlatmaları için üzerine düşeni yapmakta kararlıdır” şeklinde konuştu.
Tatar, “Bu çerçevede çıkarılan kararnamelerle işletmeler 4.000.000 TL´ ye kadar, cirosunun %10´nu geçmeyecek şekilde 6 ay ödemesiz 15 ay vadeli kredi kullanabileceklerdir” dedi.


Gönül Sofrasına konuk oldu
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Beyarmudu Belediyesi'nin, Ramazan nedeniyle “Gönül Sofrası” adlı proje kapsamında ihtiyaçlı vatandaşlara yemek hazırladığı tesisi ziyaret etti.
Toplumsal duyarlılık ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Başbakan Tatar, tesiste hükümetin öngördüğü hijyen kurallarına uyulduğunu kaydetti.
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve tüm çalışanları verilen hizmetten dolayı kutlayan Başbakan Tatar, yemek paketlerinin her gün bini aşkın ihtiyaçlı vatandaşa ulaştırıldığını kaydetti.
Toplumsal duyarlılık ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Tatar, özellikle Ramazan ayı süresince bu tür faaliyetlerin daha çok anlam kazandığını vurguladı.
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de tesisin geçen yıl kurulduğunu ancak koronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl toplu iftarların yapılamadığını, bu bakımdan yemeklerin paketlenerek vatandaşlara ulaştırıldığını söyledi.


Zeytincilerin sorununu dinledi
Bu arada Başbakan Ersin Tatar, Ziya Sezey başkanlığındaki Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği; Esnaf, Zanaatkarlar ve Üreticileri Pazarlama Kooperatifi ile Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi’nden üreticilerle görüştü. Zeytin üreticilerinin temsilcileri, Başbakan'a sıkıntılarını aktardı, yardım talep etti.
Başbakan Tatar da yerli ürüne sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, hükümet olarak neler yapabileceklerini tartışacaklarını kaydetti.

"400 ton zeytin depoda kaldı"
ZEYSAN Başkanı Ziya Sezey, yaklaşık 400 ton sofralık zeytinin depolarda kaldığını ifade ederek, Başbakan Tatar’dan yardım talep etti.

Sezey, “yaklaşık 400 ton sofralık zeytin üretimi, depolarda bekliyor bu sofralık zeytin süreli bir üründür yani tüketilmezse heba olacak. 5 ay sonra yeni ürün dalında bizi bekliyor. O ürünü de alıp değerlendirmekle alakalı birçok düşünceler içerisindeyiz, ne yapabiliriz ki bu depolardaki ürünü zarar etmeden maliyetlerimize verebilmenin yollarını arıyoruz” dedi.

"Kıbrıs zeytini dünyada en lezzetlisi"
Başbakan Ersin Tatar da “Kıbrıs’ın zeytini dünyada en lezzetlisi, en iyisi dolayısıyla kendi zeytinimize sahip çıkmak en doğal hakkımızdır. Hükümet olarak bunun her zaman arkasındayız. Önemli olan piyasa şartlarında bu ürünün karşılığını alabilmektir, çünkü zahmetli bir iştir” dedi. 
Tarım eski Bakanı Zorlu Töre’nin döneminde zeytinyağında KKTC’nin markalaşmaya gittiğini ve birçok ürünün yurtdışında yer bulduğunu ifade eden Tatar, bunun yeniden tartışılabileceğini belirtti.
Zeytin ağacının zor koşullarda yetiştirildiğini, hasadının zor olduğunu da ifade eden Başbakan, zeytin üreticilerine zeytinciliğe sahip çıktıkları için teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474