banner564

Fena yandı

Cep telefonu, cips, fıstık ve 50 TL çalmaktan yargılanan Abdülhamit’e 15 ay hapislik verildi

Fena yandı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a 14 Temmuz 2018 tarihinde giriş yaptıktan kısa bir süre sonra hırsızlık yapmaya başlayan Abdülhamit Günsun hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa’da ev ve araçlardan hırsızlık yapan sanık 15 ay hapse mahkûm edildi. Kararda sanığın turist vizesi ile ülkeye giriş yaptığı, sokaklarda kaldığı, işsiz olduğu ve suç işlemeye başladığı belirtildi. 
Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, sanığın bu şekilde ülkede kalmasına vurgu yaparak, Muhaceret Yasası’nın işlevini yitirdiğine dikkat çekti.
Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı. 
Yargıç Temay Sağer, sanığın 22 Temmuz 2018 tarihinde saat 02.00 sıralarında Köşklüçiftlik bölgesinde Y.E.’ye ait eve mutfak kapısından girdiğini, dolap üzerinde bulunan çocuk kumbarası içerisinden 50 TL bozuk paraları ve buzluk üzerinde muhafaza edilen 2 adet markası meçhul cips ve iki paket fıstıkları çaldığını ifade etti. Sanığın 23 Temmuz’da ise Z.Ş.ye ait park halindeki Mercedes Jeep marka araçtan Samsung Galaxy S7 edge marka cep telefonu çaldığını belirten Sağer, Günsun’un 28 Temmuz tarihinde yakalandığını söyledi.
Yargıç Temay Sağer, mala karşı işlenen suçların kişi üzerinde yıkıcı sonuçlar verdiğini, “Geceleyin ev açma” suçlarının KKTC’de günden güne yaygınlaştığını ifade etti.

Elini yıkayacak yeri yoktu
Kalacak yeri olmayan Günsun’un geceleyin evde çocuğu ile tek başına kalan bir kadının evine girdiğine değinen Sağer, bu tür suçlar işleyenlere mahkemelerin hoş görü ile yaklaşmadığının altını çizdi. Oy birliği ile alınan kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, Abdülhamit Günsun’un daha önce ülkede işini kaybettiğini ve KKTC’den çıkış yaptıktan sonra, yeniden turist vizesi ile giriş yaptığına vurgu yaptı ve Muhaceret Yasası’nın artık işlevini yitirdiğine değindi. Kararda sanığın ülkede parklarda yatıp kalktığına vurgu yapan Sağer, Günsun’un elini yüzünü başkalarının bahçesine izinsiz olarak girip yıkadığını söyledi. Sağer, Günsun’u işlediği suçlardan 15 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474