banner564

Halk perişan

Elektriğe yapılan yüzde 30 oranındaki zammı eleştiren vatandaşlar, hükümetin başka kaynaklar bulması gerektiğini söyledi

Halk perişan
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Hükümetin elektriğe yaptığı yüzde 30 oranındaki zam vatandaşların tepkisine neden oldu. Yapılan zam oranının fazla olduğunu, aylık ödedikleri elektrik faturalarının zaten çok yüksek olduğunu kaydeden vatandaşlar,  artıştan sonra daha da zorlanacaklarını ifade etti. Vatandaşlar, hükümetin yapılan zam ile ilgili açıklamasını ise tatmin edici bulmadı. Vatandaşlar, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) özelleştirilmesi konusunda ise farklı görüşler ortaya koydu. Hükümetin başka kaynaklar bulması gerektiğini söyleyen vatandaşlar zamlar karşısında dayanacak güçleri kalmadığını belirtti

Enver Özdemir: 
Klimam falan yok ama elektriğe 200 TL’den aşağı ücret ödemiyorum. Yüzde 30 zamdan dolayı ayvayı yedik o zaman. Devletin tedbir aldığına hiç inanmıyorum. Bunların işi hep yalan dolandır. Hep zam hep zam… Ama asgari ücretten bahseden kimse yok.

Hüseyin Mozaikci: 
Elektriğe aşağı yukarı 600-700 TL civarı ödüyoruz. Yüzde 30 oranındaki zam hepimize hayırlı olsun. Denetimsizlik ve verimsizlikten dolayı sıkıntıların oluştuğunu düşünüyorum. Hükümetin ilk başta belirli araştırmalar yapması gerekiyor. Bu sorunlar başka ülkelerde nasıl çözülür bilmiyorum ama yetkililerin araştırması gerekiyor. Ona göre gerek insanlar gerek teknoloji açısından bu kurumu gelişmesi ayarlanmalıdır. Özelleştirme konusunda ise bir şey söyleyemem.

Halil İri:
Ayda 400-500 TL elektrik parası ödüyoruz. Yüzde 30 zam ile bizi yıktılar. Yapılan açıklama bizi tatmin etmedi.  KIB-TEK’in özelleştirilmesi iyi olmaz. Devlette kalması daha sağlıklı olacaktır. 

Ömer Çebi: 
Geçen ay bin 350 TL elektrik faturası ödedim. Benim turizm işletmem var bu doluluk oranı yüzde 20 iken gelen bir fatura. Yüzde 30 zam ile turizm sektörüne büyük bir darbe vurdular. Ekonomiye bir darbe vurup bu şekilde kendilerini fakirleştirmek yerine, girdi maliyetlerini biraz daha düşürsünler. Finans kaynaklarını başka kaynaklardan bulsunlar. Yani enerji maliyetlerini düşürsünler. Yapılan açıklama bizi tatmin etmedi. Bu tamamen Kıbrıs’taki turizm potansiyelini düşürebilecek bir çalışmadır. Bu durum ise karşı rakiplerimizden daha zayıf düşeceğimizin göstergesidir. Bence KIB-TEK yüzde 51 özelleştirilmelidir.  Devlet sisteminden çıkıp yüzde 51’i özelleştirilebilir. Ama devlet vergisinden suyundan KDV’sinden tekrar fon almalı. 

Kamil Aytaç:
Geçen ay 85 TL ödedim. Yüzde 30 zam çok fazla.  Hükümet zayıfladı galiba. Yapılan açıklama ile kimse tatmin olmaz. KIB-TEK özelleştirilişse hesap daha da yükselecektir. Ortayı halkı düşünerek bulmaları gerekmektedir. Herkes kafasına göre gidiyor. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Öz
Öz - 6 yıl Önce

Şu kadın KKTC halkı mı?

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474