banner564

Kalp krizi riski var

Akacan, sağlık sorunları yüzünden dün teminat duruşmasına çıkamadı

Kalp krizi riski var
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de meydana gelen olayda Erhan Başar ile İzzet Asımoğulları’nın darp edilmesi ile ilgili tutuklu bulunan iş adamı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un dün mahkemeye çıkarılması bekleniyordu. 
Tutukluluk süreleri dolan ve teminat duruşmasına çıkarılması beklenen Akacan sağlık sorunları yüzünden mahkemeye getirilmezken, korumaları Vasıf Kurbanov ile Orçun Özorçun duruşma için hazır bulundu. 
Akacan’ın önceki gün itibari ile sağlığının bozulduğu, kalp krizi geçirme riski olduğu ve hastaneden çıkamayacağına dair kurul raporu verildiği belirtildi.
 Mahkemenin verdiği tutukluluk süresini Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde geçiren Akacan’ın önceki gün itibari ile sağlığının bozulduğu, kalp krizi geçirme riski olduğu ve hastaneden çıkamayacağına dair kurul raporu verildiği belirtildi.

Avukatlar erteleme istedi
Savcı Emine Taşkın, Bulut Akacan’ın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan aldığı raporu mahkemeye sunarak, gıyabında teminat duruşmasını, mahkemeye getirilen korumaların ise teminata bağlanması amacı ile duruşma yapılmasını talep etti.
Zanlı avukatları Fuat Emirtaneoğlu ve Yusuf Tekinay da müvekkilleri Bulut Akacan ile teminat konusunda herhangi bir görüşme yapamadıklarını belirterek, duruşmanın ertelenmesini istedi. Savunma, Vasıf Kurbanov ile Orçun Özorçun hakkındaki teminat duruşmasının da ertelenmesini talep etti. 

Teminat duruşması bugün
Girne kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar da, her 3 zanlının aynı suçlara iştirak ettiğini anımsatarak, bu durumda, zanlıların teminat koşullarının ayrı ayrı değil, bir arada değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Dündar, Bulut Akacan’ın teminat duruşmasında hazır olmaması sebebiyle diğer 2 zanlının da teminat duruşması bugüne ertelendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474