banner564

‘Şok’ baskın

Polis, Demirhan’da tarihi eser alış verişi yapan dört kişiyi suçüstü yakaladı

‘Şok’ baskın
banner598

 Suna ERDEN

Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Demirhan’da Erülkü Süpermarket’in park yerinde tarihi eser alış verişi yapan dört kişiyi suçüstü yakaladı.
Gözaltına alınan dört zanlıdan Arzu Sertkaya ile Mihriye Arıca’nın satıcı, İlyas Mustafa Kaya ve Erol Akacan’ın ise alıcı olduğu belirtildi. Polis, operasyonda satılmak üzere olan heykel ile sikke ele geçirdi. Tutuklanan zanlılar polisteki sorgularında suçlarını itiraf etti.
Haklarında başlatılan soruşturma tamamlanan zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada, operasyonun 10 Eylül 2019 tarihinde saat 11.30 sıralarında Demirhan’da faaliyet gösteren Erülkü Süpermarket önünde gerçekleştirildiği belirtildi.
Polis, Arzu Sertkaya ile Mihriye Arıca’nın süpermarketin park yerinde tespit edildiğini ifade etti.
Soruşturma memuru, Arıca’nın üzerinde eski eser olan 18 santim uzunluğundaki siyah heykel ve tarihi sikke bulduklarını söyledi.

Suçlarını kabul ettiler…
Polis memuru, iki zanlının yanı sıra eski eserleri almak için süpermarket önüne gelen İlyas Mustafa Kaya ve Erol Akacan’ın suçüstü tespit edilip, tutuklandığını açıkladı.
Gözaltına alınan dört zanlının gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiğini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti.
Mahkeme, zanlıların birer kefilin 50’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473