banner564

Dört dörtlük gözde oyuncular

Basketbol sezonunun tamamlanmasının ardından gözler serbest transfer hakkı bulunan önemli oyunculara çevrildi

Dört dörtlük gözde oyuncular
banner598

 Yusuf YILDIZEV

Yakın Doğu Üniversitesi’nin şampiyonluğu ile tamamlanan KKTC Basketbol Lig’inde gözler transfer piyasasına çevrildi. Özellikle yerli rotasyonun yeteri kadar geniş olmaması serbest transferdeki yerli oyuncuları bir hayli değerli kılıyor. Halil Kutruza, İhsan Üğütücü, Ahmet Dağer ve Doğukan Demirman bu sezonun en gözde oyuncuları olarak göze çarpıyor. 

Halil Kutruza’nın önceliği YDÜ
Liglerimizin en kariyerli ve şöhretli oyuncusu Halil Kutruza, 7 sezondur giydiği Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla birçok başarıya imza attı ve yıldız basketbolcu bu sene de serbest transfer hakkına sahip. Artık 35 yaşında olan ve sadece basketboldan para kazanan Halil’in önceliği her zaman olduğu gibi yine YDÜ olacak. YDÜ’yü ailesi gibi gördüğünü de vurguladı. Ancak tabii ki yönetimin bu konuda ne gibi bir tavır takınacağı henüz bilinmiyor. Alınan bilgilere göre Halil’i kadroda tutmak için YDÜ yönetiminin elinden geleni yapacağı yönünde. 

İhsan Üğütücü takımında huzurlu
YDÜ takımının forvet oyuncularından İhsan, ligimizin en gözde serbest oyuncularından biri konumunda. Sadece 25 yaşında olması onu serbest transfer döneminde çok istenir hale sokuyor. Uzun forvet pozisyonunda görmeye alıştığımız yetenekli oyuncu Yakın Doğu’da huzurlu olduğunu ama ekonomik anlamda kendisini de düşünmek zorunda olduğunu belirterek ilk hedefinin YDÜ’de kalmak olduğunu söyledi.

Ahmet Dağer’in ayrılması zor gibi
Adeta Yakın Doğu’da ikinci baharını yaşayan Ahmet, sergilediği harika performansla final serisinin en değerli oyuncusu seçilmişti. 36 yaşındaki oyuncunun günden güne kendini daha iyi noktaya getirmesi kendisini hala çok değerli kılıyor. 12 yaş altı YDÜ takımını da çalıştıran Ahmet’in takımdan ayrılması beklenmiyor. Bir sürpriz olmazsa Ahmet, YDÜ ile devam edecek.

Doğukan Demirman transferin gözdesi
Belki de serbest transfer döneminin en fazla konuşulacak adamı Doğukan Demirman. Yukarda saydığımız 3 ismin YDÜ’de devam etmesi yüksek gibi gözüküyor. Ancak Doğukan’ın durumu belirsizliğini koruyor. Gelecek hafta içerisinde LAÜ yönetimi ile görüşecek yıldız basketbolcunun bu görüşmeden sonra durumu belli olacak. Özellikle Koop’un Doğukan konusunda bir hamle yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473