banner564

Akpınar: Çalışmalar sınırları aştı

GAÜ’nün 30’uncu yıl gala yemeği yoğun bir katılımla gerçekleşti

Akpınar: Çalışmalar sınırları aştı
banner598
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), küresel bilim ailesi ve onur konuklarını 30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’nda ağırladı.
Le Chateau Lambousa Hotel’de gerçekleşen “GAÜ 30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’nda” açılış konuşmaları yanı sıra, plaket takdimi, konuşmalar, 50’inci yıla doğru meşalesinin yakılması, havai fişek gösterisi, GAÜ Sahne Sanatları Yüksekoklu dans gösterisi ve ENBE Orkestrasının konseri gerçekleşti. 
GAÜ 30. Yıl Gala Yemeği Resepsiyonu’na, GAÜ Küresel Bilim Ailesi’nin yanısıra, onur konuğu olarak Avrupa İşletme Birliği Konseyi ECBE Direktörü Bryn Holden, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Uluslararası Türkoloji Merkezi Başkanı Yerden Kazibek  ve eski GAÜ Akademisyenlerinden Dr. Manfred Langer de katıldı.
Gala gecesi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker’in açılış konuşması ile başladı. Ülker, 30 yıl önce, Kurucu Rektörü olan Serhat Akpınar ve Memduh Erdal’ın ilerici vizyonuyla hayat bulan GAÜ’nün, ülkenin bir üniversite adası olarak anılmasına da liderlik ettiğini  belirterek , GAÜ ailesi olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.  
GAÜ  CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi konuşmasında, 1985  yılında çıktıkları bu yolda, henüz ülkede gerekli yasalar ve tüzükler bulunmamasına rağmen, üniversite kurma fikrini ortaya koyduklarını belirtti.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ’nün  30’uncu yılını kutlamanın çok farklı bir gurur  ve heyecan olduğunu  belirterek, KKTC’nin bir üniversiteler adası  haline gelmesine öncülük ettikleirni vurguladı. 30 yılda yapılan çalışmalarla, üniversitenin ada sınırlarını aştığını söyleyen Akpınar, GAÜ’nün, YÖK ve YÖDAK onaylı programları, uluslararası kurumlardan aldığı akreditasyonlarla  birlikte,  dünyada kabul gören bir üniversite  olduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2015, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474