banner564

Türk tasarımcı Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda defile düzenledi

Koleksiyonu göz kamaştırdı

Türk tasarımcı Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda defile düzenledi
banner598

Türk tasarımcı Zeynep Kartal, Sultan 3. Selim’in İngiliz Amiral Horatio Nelson’a verdiği elmas çelenk nişandan ilhamla hazırladığı ilkbahar-yaz koleksiyonunu Londra Moda Haftası'nda sergiledi. 
Kartal, Londra Moda Haftası kapsamında dün gece Londra’daki Goldsmith’s Hall’da düzenlediği defilesinde Osmanlı Sultanı 3. Selim’in İngiliz Amiral Nelson’a verdiği nişandan ilhamla hazırladığı 2019 ilkbahar-yaz koleksiyonunu tanıttı.
Bir Osmanlı padişahının ilk kez yabancı bir komutana verdiği hediye olarak bilinen elmas çelenk nişanı temsil eden motiflerin işlendiği elbiseleri de içeren koleksiyon, aralarında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı’nın da yer aldığı kalabalık bir davetli grubu tarafından izlendi.
Defileyi İngiliz aktrisler Candine Brown, Victoria Ekanoye, Montana Brown ve Hayley Hughes da takip etti. 
Kartal’ın tasarımlarına ilham veren, Nelson’ın Mısır’da mağlup ettiği 13 Fransız gemisini temsil eden 13 elmas oklu çelenk nişanın bir replikası ile İngiltere’nin buna karşılık olarak Osmanlı Devleti'ne vermeyi planladığı cami şeklindeki saat de Goldsmiths Hall’da sergilendi. 
Londra Moda Haftası'na bu yıl 9. kez katılan Kartal, Lady Gaga, Kylie Minogue, Bebe Rexha, Ellie Goulding, Cherly Cole, Tess Daly, Winnie Harlow, Massie Williams, Michelle Keegan ve Lucy Fallon’u giydirmesiyle de tanınıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474