banner564

“Altyapı eksikliği var”

Başarılı voleybolcularımızdan Kemal Şah tecrübesini aktarmak ve altyapıya sporcu yetiştirmek için akademi kurdu

“Altyapı eksikliği var”
banner598

Süleyman REBGE

Uluslararası alanda ülkemizi temsil eden, başarılı voleybolcularımızdan Kemal Şah, ülkemizdeki altyapı eksikliğine dikkat çekerek, varolan yetenekli voleybolcuları keşfetmek ve ülke sporuna kazandırmak için, Kemal Şah Voleybol Akademisini kurdu.

“Ülke sporundaki altyapı eksikliği yetenekli oyuncular çıkmasını zorlaştırıyor”
Başarılı voleybolcu Kemal Şah, ülke sporunda en büyük eksikliğin altyapı yetersizliği olduğunu söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: “Ülke sporundaki altyapı eksikliği, başarılı sporcular çıkarmamızı zorlaştırıyor. Var olan yetenekleri keşfetmek ve bu yetenekleri küçük yaşlardan itibaren voleybolla iç içe tutmak çok önemli ve bu durum çocuklar, aileler ve ülke sporu açısından büyük öneme haiz. Çocuklar, bir sünger gibi, siz neyi verirseniz onu emerler ve küçük yaşlardan itibaren, hayatları boyunca faydasını görecekleri aktivite içerisinde olurlar”.

“Gelişen teknoloji ile sosyalleşme düşüyor”
Kemal Şah, voleybolda Altyapı Akademisi kurmanın diğer bir nedeni olarak, çocuklara sosyal bir ortam hazırlamak olduğunu söyleyerek, şunları belirtti. “Gelişen teknolojiyle beraber, sosyalleşme düzeyi, özellikle yeni nesil çocuklarda gittikçe düşüyor ve daha çok sanal ortamlarda, tablet, akıllı telefon ve bunun gibi araçlarla sosyal ihtiyaçlarını giderdiklerini zannediyorlar. Çocuklar, teknolojik araçların kullanımıyla beraber, ilerde asosyal bir kişiliğe bürünme riskini taşıyorlar. Bu yüzden, onları bu ortamdan çıkartarak spor ile içiçe bir ortama yönlendirmek istiyorum.”

“Hedefimiz, çocukların zevk alacakları aktiviteler hazırlamak”
Kemal Şah, hazırladığı altyapının hedeflerini şu şekilde anlattı: “Bizim hedefimiz çocukları gerçek bir arkadaş ortamına çekerek, onlara zevk alacakları aktiviteler hazırlamaktır. 6-12 yaş ve 12 yaş üzeri sporculara eğitim vererek gençleri sağlıklı birey olarak, hem topluma hem ülke sporuna kazandırmak en büyük hedefimdir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473