banner564

Efsane Stat dökülüyor

Bir dönemin en önemli maçlarına ev sahipliği yapan Akdoğan Özgürlük Stadı bakımsızlıktan harabeye döndü

Efsane Stat dökülüyor
banner598

Kaya EMİROĞLU
Uzun yıllar ülkenin tek ışıklı sahası olan Akdoğan Özgürlük Stadı şimdilerde bakımsızlıktan dökülmeye başladı. 
1974 sonrası uzun yıllar Kıbrıs Türk futbolunun hizmetinde olan Akdoğan Özgürlük Stadı yine unutuluyor. 
Zaman zaman restorasyon yapılan ve Akıncılar, Vadili ve Aydoğan futbol takımlarının kullanımında olan stat, birçok final maçına da ev sahipliği yapmıştı. 
Pandemi öncesinde bir kez daha restore edilmesi gündeme gelen stadın atıl vaziyetteki son durumu ve zeminin perişan hali devam ediyor. 

Rumca yazılar hala silinmemiş
Bir dönemin en önemli stadı olan sadece maçlar değil konserlerin de yapıldığı Akdoğan Özgürlük Stadı’nın duvarlarında 1974 öncesinden kalan Rumca yazılar bile hala duruyor. 

Zemin gömeçlerle doldu
1974 sonrasında uzun süre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında bulunan birkaç çim sahadan biri olan Akdoğan Özgürlük Stadı’nın zeminin bugünkü hali içler acısı. Zemin yer yer kururken bazı bölgelerde ise gömeçler çıkmış durumda.

Etraf otlardan geçilmiyor
Futbolun başlamaması nedeniyle sahanın bakımı da yapılmazken stadın içerisinde zemin dışında kalan bölümlerde kurumuş otlar da çirkin görüntü oluştururken muhabir arkadaşlarımız zaman zaman yürümekte de zorlandı.

Çevre temizliği yok
Akdoğan Özgürlük Stadı’nda bir dönem bakım onarım çalışmaları başlarken bu çalışmalar artık yerini sessizliğe ve bakımsızlığa bıraktı. Stadın içinde etrafta bulunan kötü görüntü de bir zamanların efsane stadına yakışmıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474