banner564

Fanatizm her yerde

Güney Kıbrıs’ın Belçika ile oynadığı Dünya Kupası elemeleri maçını izlemeye giden Kıbrıslı Türkler, tellerle çevrili ayrı bir bölümde oturtuldu

Fanatizm her yerde
banner598
Hamit SAKALLI
Güney Kıbrıs, Rusya’da gerçekleşecek olan 2018 Dünya Kupası için Avrupa Elemeleri 1.Tur Grup H’de kendi evinde Belçika ile karşılaşmaya çıkmıştı. Kıbrıslı Türk futbolseverler de bu mücadeleyi ve Belçika’nın dünya çapındaki yıldızlarını izlemek için bu mücadeleye gitmişlerdi. DİSİ lideri Averof Neophytou, konuyla ilgili olarak Kıbrıslı Türklerin GSP Stadı’nda oynanan karşılaşmada Kıbrıs Milli takımının yanında olmasını olumlu bulduğunu belirten bir tweet de attı. Ancak Kıbrıslı Türk futbolseverleri GSP Stadı’nda bir sürpriz bekliyordu. Organize olarak otobüslerle bu mücadeleye giden Kıbrıslı Türklerin satın aldıkları biletlerin olduğu yerde oturmasına izin verilmedi. Kıbrıslı Türkler, bu uygulamanın nedenini sorduklarında ise ‘Rum polisinden sizin güvenliğiniz için sizi ayrı bir yere gönderiyoruz’ cevabını aldıklarını söylediler. Bazı Kıbrıslı Türklerin bu uygulamayı kabul ederek polisin gösterdiği bölüme geçtikleri bazılarının ise kabul etmeyerek Kıbrıslı Rumların arasında kalarak maçı herhangi bir olay yaşamadan izlediği öğrenildi. GSP Stadı yetkili müdürü Fivos Constantinides ise yaptığı açıklamada polisin kendisine Kıbrıslı Türklerin 3 otobüsle maça geldiği bilgisini vermesinden sonra bu kararı kendisinin aldığını ifade etti. Kıbrıslı Türklerin bu konuda nasıl hissettiğini anladığını söyleyen Constantinides, bunu Kıbrıslı Türklerin güvenliğini sağlamak ve de karşılaşmayı herhangi bir olay olmadan huzurlu bir şekilde izlemelerini sağlamak için aldığını vurguladı.

AKEL kınadı
AKEL’in bu duruma tepki gösterdiği haber verildi. Rum yetkili makamlarının, Kıbrıslı Türklerin geriye kalan taraftarlarla birlikte oturmasına müsaade etmediğini yazan Haravgi gazetesi, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun, AKEL’in Kıbrıslı Türklerin maça gitmesinden memnuniyet duyduğunu, buna paralel olarak Rum yetkili makamlarının Kıbrıslı Türkleri ayrı bir noktaya yerleştirmesini ise talihsiz bir karar olarak addettiğini belirtti. Gazeteye göre bunun olumsuz mesajlar göndermekte olduğunu savunan Stefanu, Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların maçı birlikte izlemesi için gerekli düzenlemelerin yapılmış olması gerektiğini ifade etti. Öte yandan, Rum yetkili makamlarını bu kararı almaya iten sebeplerle ilgili herhangi bir tepki ortaya çıkmadığını yazan gazete, Rum polisinden edinilen bilgilerin, alana giren milliyetçi ve aşırı unsurların Kıbrıslı Türkler aleyhinde olay çıkarma ihtimalinden korkulduğu için bu ayrımın yapıldığı yönünde olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474