banner564

Gülseren’de gurur günü

GKK bünyesinde silahaltına alınan asteğmen ve çavuş celbi ant içti

Gülseren’de  gurur günü
banner598
Yılmaz YAKAR
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde silahaltına alınan 39/3 dönem asteğmen ile 39/3 dönem çavuş celbi, dün düzenlenen törenle ant içti.
Ant içme töreni 4. Piyade Alay Komutanlığı Gülseren Kışlası’nda gerçekleştirildi.
Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Ant içme töreninin icrasının ardından celp adına Çavuş Mehmet Eraslan konuşma yaptı.
Yaş kütüğüne dönem plaketlerinin çakılmasıyla devam eden törende, 5 haftalık eğitim boyunca başarı gösterenlere rütbeleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Ömer Paç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından takıldı, ödülleri verildi.
Tören, GKK Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’ın konuşması, bando konseri, celp tarafından hazırlanan Erenköy Direnişi gösterisi, halk oyunları gösterisi, Mücahitler Marşı’nın okunması ve tören geçişiyle sona erdi.

Yıldırım: Mehmetçik ve Mücahit omuz omuza
GKK Tümgeneral Yılmaz Yıldırım törende yaptığı konuşmada, asteğmen ve çavuş celbinin; KKTC’nin varlığını ve bütünlüğünü devam ettirmesi, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde özgür ve egemen olarak yaşayabilmesi için vatan savunmasına katıldıklarını kaydetti.
Yıldırım, 8 Ağustos’ta kışlaya katılan mücahitlerin, 5 hafta gibi kısa sürede asker ocağına uyum sağlayarak vatan savunmasına daima hazır aslan gibi birer mücahit olduklarını belirtti.
Yıldırım, Kıbrıs Türk halkının özlemle beklediği Mehmetçik’in 20 Temmuz 1974’te Mücahitle kucaklaşarak acı ve karanlık günlere son verdiğini, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturduğunu kaydetti.
Yıldırım, bugün de Mehmetçik ve Mücahidin sarsılmaz bir bağ ve inançla hudutlarda omuz omuza Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473