banner564

Harper Kutluhan ödüllendirildi

Eski güreşcilierden Rifat Şener anıldı

Harper Kutluhan ödüllendirildi
banner598
Güreşseverler Derneği, Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü’nün dokuzuncusunu Harper Kutluhan’a verdi. 
Küçük Kaymaklı’daki Halil Efendi’nin Bahçesi’nde 18 Eylül 2014 Perşembe akşamı düzenlen törende, KKTC Güreş Federasyonu’nun kurucu başkanı merhum Rifat Şener, ölümünün 12.yıldönümünde anıldı. 
Törende ayrıca, güreşe sporcu ve antrenör olarak yıllarca hizmet veren Harper Kutluhan da ödüllendirildi.  
Küçük yaşlarda güreşe başlayarak 1971 yılında Sofya’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Ali Çerkez ve Abbas Rasıh’la birlikte tüm Kıbrıs’ı temsilen mindere çıkan Harper Kutluhan, Gençlik Gücü ve Küçük Kaymaklı güreş takımlarında yer almış, daha sonra K.Kaymaklı’ya ve Güreş Federasyonu’na antrenör olarak da hizmet vermişti.

Mustafa Denizgezen: Gurur duydum 
Harper Kutluhan’a ödülünü veren Güreşseverler Derneği Başkanı Mustafa Denizgezen, aynı dönemde minderlerde mücadele ettiği Harper Kutluhan’a ödül vermekten büyük gurur duyduğunu belirtti. 
Harper Kutluhan da yaptığı hizmetlerin unutulmaması ve ödüllendirilmesinden duyduğu memnunluğu dile getirdi. 

Yücel Hatay’dan Güreş Federasyonu’na sitem
Güreşseverler Derneği Basın Sözcüsü Yücel Hatay, derneğin kurulduğu 2006 yılından itibaren, her yıl merhum Rifat Şener’i andıklarını ve onun anısına da ödül verdiklerini belirtti. 
Rifat Şener’in kurucusu olduğu KKTC Güreş Federasyonu’ndan hiç kimsenin ödül törenine katılmamasına dikkat çeken Yücel Hatay şunları söyledi:
“Törenimize katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Ancak yazılı davetimize rağmen KKTC Güreş Federasyonu’ndan hiçbir yetkilinin anma ve ödül törenine katılmamasını garipsedim. Bugün KKTC Güreş Federasyonu varsa, merhum Rifat Şener ve arkadaşlarının fedakarca çalışmaları sayesinde vardır. Bunu unutmamak ve saygıda kusur etmemek gerekir. KKTC Güreş Federasyonu’nun görevdeki yöneticilerinin, yazılı davetimize icabet etmemelerinin nedeni, bence kamuoyunca sorgulanmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474