banner564

Bu ne menem iştir!

İyad Medeni ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan terör olaylarına, savaşlara dikkat çekerek bunun İslam adına yapıldığı iddiasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Bu ne menem iştir!
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, İslam İşbirliği Genel Sekreteri İyad Medeni ile ortak basın toplantısı düzenledi. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) 13. İslam Zirvesi'nin kapanışının ardından İstanbul Kongre Merkezi Harbiye salonunda düzenlenen basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmasında, “1969 yılında kurulan İTT 56 üyesi ve 5 gözlemci üyesi ile BM'den sonra dünyadaki en büyük 2. uluslararası örgüttür. Daha da önemlisi teşkilat bütün İslam ülkelerini bir araya getiren yegane uluslararası örgüttür. Türkiye kuruluşundan bu yana teşkilatın faaliyetlerinde aktif bir şekilde yer almış ve daha etkin bir halle gelmesi için de çaba göstermiştir. Dün itibariyle de devraldığımız dönem başkanlığımız boyunca, bu süreci, bu çalışmaları daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız" dedi.

“Bizim tek dinimiz var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul zirvesini adalet ve barış için birlikte ve dayanışma temasıyla düzenledik. Birlik ve dayanışma olmadan adalet ve barış inşa edilemez. Birlik anlayışımızı altını çizerek ifade ediyorum 'Kesrette vahdet' ilkesi üzerine kurmamız gerekiyor. Farklılıklarımızla beraber birlik olmayı başaramadan Müslümanlar olarak yaşadığımız sıkıntıları aşamayız. Barış ve adalet sütunları üzerine yükselen bir medeniyetin mirasçılarının bugün daha çok iç savaşlar, silahlı çatışmalar, mezhep taassubu ve terörle anılıyor olması gerçekten üzüntü verici. Dikkat edersek şu anda en büyük çektiğimiz sıkıntı nedir? 3 tane burada ara başlık görüyoruz. Bunlardan bir tanesi mezhepçiliktir, bir diğeri ırkçılıktır, bir diğeri de terördür. Ve İslam dünyasının içinde olduğu bu mezhepçilik tahribatını, ırkçılık tahribatını bir diğer tarafta da terör olayı bunlar bizi ciddi manada zayıflatmakta ve kan kaybına neden olmaktadır. Burada özellikle bir şeyi vurgulamakta fayda görüyorum. Dikkat edin mezhepçilikte ölen öldüren… Ölen Müslüman ve tekbir getirerek ölüyor, Allah-u Ekber diyerek ölüyor. Öldüren, o da Allah-u Ekber diyerek öldürüyor. Bu ne menem iştir. Dün de konuşmamda söyledim. Biz mezhepçilik noktasında ne Şii dinindeniz ne Sünni dinindeniz. O başka bir şey. Bizim tek dinimiz var, İslam. Ben Müslümanım. Diğerleri birer yol olabilir. Ona saygı da duyarız. Ama İslam'ı asla tartıştırmayız" diye konuştu.


Keşmiş, Kosova ve KKTC
“Kosova ve KKTC gibi henüz İslam ülkelerinin tamamı tarafından tanınmamış devletlerle ilgili diplomatik adımların bir an önce atılması gerekiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bunu da gündeme getirdim, hala 56 İslam ülkesi arasında Kosova'yı tanımamış ülkelerin olması da bizi üzmektedir" diye konuştu.
Erdoğan, “Keşmir sorunun çözülmesi için bölge halkın taleplerine kulak verilmesi gerektiğine inanıyorum. Keşmir sorunun bu kadar uzatılmasına anlamakta mümkün değil. Halkın taleplerine, halkın bu noktadaki tercihlerine kulak verilmeyen bir Keşmir meselesi vardır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473