banner564

Vakıflar festival düzenliyor

İbrahim Benter, özellikle çocuklar ve gençlerin karşılık beklemeden iyilik yapma geleneğini benimsemesi gerektiğine vurgu yaptı

Vakıflar festival düzenliyor
banner598
Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin kuruluşunun 445’inci ve Evkaf’ın İngilizlerden Kıbrıs Türk toplumuna devrinin 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.
Vakıflar Genel Müdürlüğü önündeki törende saygı duruşunun ardından Genel Müdürlük avlusundaki Atatürk Büstü’ne çelenk konuldu.
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, tören sonrası yaptığı kısa konuşmada, vakıf ve iyilik düşüncelerini yaşatmak istediklerini vurguladı.
Özellikle çocuklar ve gençlerin karşılık beklemeden iyilik yapma geleneğini benimsemesini istediklerini söyleyen Benter, “Atalarımız değerli mallarını vakfettiler. Biz de onların iyilik duygusunu ve düşüncesini yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Benter, bu kapsamda bugün Selimiye Meydanı’nda 15.00 ile 23.00 saatleri arasında “İyilik Festivali” düzenleneceğini kaydetti.

Dr. Küçük’ün kabrini ziyaret
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, müdür yardımcıları ve şube müdürleri daha sonra Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrini ziyaret etti, saygı duruşunda bulundu ve kabre çelenk koydu.
Vakıflar İdaresi yetkililerinin yanı sıra Bayraktar Türk Maarif Koleji 7’nci sınıf öğrencileri de okul gezisi kapsamında Anıttepe’ye geldi.
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencileriyle konuştu; Dr. Küçük’ü ziyaret etme sebeplerini anlattı.

“Onların yaptığı fedakarlıklarla ayaktayız”
“Bugün mallarını vakfeden atalarımızı hatırlıyoruz” diyen İbrahim Benter, Vakıfların İngiliz İdaresinden Kıbrıs Türklere verilmesine vesile olan Dr. Küçük’ü ve arkadaşlarını anıyoruz. Kıbrıs Vakıflar İdaresi onların yaptığı fedakarlıklarla ayakta. Elimizdeki vakıf mallarını toplumun faydasına kullanmak için çalışıyoruz” dedi.
Gençleri burada görmekten mutlu olduklarını da dile getiren İbrahim Benter, “İleride bu vakıf mallarına sahip çıkacak olan sizlersiniz. Bizim sizden istediğimiz vakıf mallarına sahip çıkmanız ve vakıf mallarını topluma faydalı şekilde kullanmanızdır” şeklinde konuştu.

Süheyla Küçük unutulmadı
Vakıflar İdaresi yetkilileri, dün saat 17:00’de de merhum Dr.Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ü Köşklüçiftlik’teki evinde ziyaret etti.
Ziyarette Milli Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün İngiliz sömürge dönemi yıllarında verdiği mücadeleyi yad eden Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter başkanlığındaki heyet, eşi Süheyla Küçük’e de çiçek ile koza işi hediye etti.
Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’e ,Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kanan, İnşaat Şube Müdürü Kerime Darbaz ve İstatistik ve Analiz Uzmanı Berk Arıkhan eşlik etti.

Küçük: Güzel işler başarıldı
Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük yaptığı konuşmada eşi Dr. Fazıl Küçük ve arkadaşlarının 60 yıl önce İngiliz Sömürge İdaresi’ne karşı verdiği mücadeleyi gayet net hatırladığını ifade ederek, gelinen aşamada Vakıflar İdaresi’ne bakıldığında güzel işlerin başarıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474