banner564

Gündemleri müzakerelerdi

KTÖS yetkilileri İngiltere’de konferansa katıldı, bir dizi temaslarda bulundu

Gündemleri müzakerelerdi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), The National Association of Schoolmasters Union of Women Teachers’in (NASUWT) Birmingham’da düzenlenen Genel Kurulu’nda temsil edildi.
KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, bine yakın delegenin katılımıyla ICC and Symphony Hall’da yer alan Genel Kurul’da KTÖS’ü Genel Sekreter Şener Elcil ile Eğitim Sekreteri Burak Maviş temsil etti.
Açıklamada, Genel Kurul’da eğitim ve barış temalı yeni işbirliklerine imza atıldığı belirtilerek, 
KTÖS yetkilileri İngiltere’de bir dizi görüşmelerde de bulundu. 
KTÖS yetkilileri İngiliz Parlamentosuna çalışan ve Kıbrısın Dostları dergisinin koordinatörlüğünü yapan Mary Southcott ile Bristol’da görüşerek, iki toplumlu görüşmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
KTÖS yetkilileri, NUT Dış İlişkiler Sekreteri Christine Blower ile Londra Euston’da bulunan merkez binasında öğretmen değişim programı ve İskele Boğaz’da ortak bir sosyal tesis projesi için görüştü. 
Toplantının olumlu geçtiği NUT yetkililerinin hazırlanan projeyi değerlendirip, haziran- temmuz ayları içerisinde KTÖS’e cavap vereceği ifade edildi. 
KTÖS yetkilileri İslington ve Harringay’deki Kıbrıslılar Toplum Merkezi’nde toplantı düzenleyerek, Kıbrıs sorunu ve görüşme sürecini tartıştı. 
Toplantıda Kıbrıs sorununun süreci ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu ve toplantıya katılan Kıbrıslıların görüşleri alındı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473