banner564

Kaybedenler eve

K-Pet Süper Ligi’nin 25. hafta maçlarında hem zirvede hem de dipte kaybedenin hedeften uzaklaşacağı bir mücadeleye sahne olacak

Kaybedenler eve
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
2015-2016 Süper Lig’de son 2 haftaya girilirken ligden düşen ilk takım B.Bağcıl oldu. İkinci takımın kim olacağı henüz netleşmese de hafta sonu oynanacak M.Menekşe-Y.Boğaziçi maçı sonrası belli olabilir. M.Menekşe’nin alacağı 1 puan bile onun kümede kalmasına, Y.Boğaziçi’nin düşen ikinci takım olmasına neden olacak.
Zirve mücadelesinde matematiksel olarak 4 takımın iddiası devam ediyor. İlk 2 sırada yer alan GAÜ Çetinkaya ve Binatlı’nın puanları 46 onları takip eden M.Türk Gücü’nün 44 ve G.Birliği’nin 42 puanı var.
Hafta sonunda hata yapanın devre dışı kalacağı maçlar oynanacak. Puan kaybına hiçbir takımın tahammülü yok. Şampiyonluk mücadelesi veren hangi takım olursa olsun yaşayacağı puan kaybı onu rakiplerine oranla geride bırakacak.
Lider GAÜ Çetinkaya cezası nedeniyle yerinde oynaması gereken G.Birliği maçını Cihangir’de oynayacak. Takipçisi Binatlı kupa finalisti K.Kaymaklı ile kendi evinde oynarken M.Türk Gücü kendi sahasında ligden düşen B.Bağcıl’ı konuk edecek.
Tüm maçların bugün oynanacağı haftada M.Türk Gücü-B.Bağcıl, D.T.Birliği-Cihangir, Binatlı-K.Kaymaklı, M.Menekşe-Y.Boğaziçi, Değirmenlik-T.Ocağı, Lefke-Yenicami ve GAÜ Çetinkaya-G.Birliği maçları oynanacak. 
Karşılaşmalar saat 16.00’da başlayacak.

Her şey kendi elinde (Mağusa Türk Gücü-B.Bağcıl) 
Mağusa Türk Gücü şampiyonluk yolunda kaybettiği puanları şimdi çok arıyor. Şansını devam ettirmek isterse kazanmak zorunda. Ligden düşmüş rakibi karşısında kazanamazsa suçu kendisinde aramalı. Rakiplerinin yaşayabileceği puan kayıpları onları zirveye taşıyabilir. Ancak en zor maçların bu maçlar olduğu da unutulmamalı. B.Bağcıl ligin bitmesini bekleyen bir takım. Ona yeni sezonda başarılar dileriz.
Mağusa Canbulat Stadı’ndaki maçın hakemi Hakan Muhtaroğlu.

Sadece dostluk maçı (D.Türk Birliği-Cihangir) 
Her iki takım da oynanması gereken bir maça çıkacaklar. Hiçbir korkusu olmayan bu iki takımın maçında izleyenler bol gol görebilirler. İki takım da birçok genç oyuncuya da yer verebilir. Önümüzdeki sezon kadrolarında tutmak istedikleri veya ne yapabilir diye düşündükleri oyunculara daha fazla şans verebilirler. Alınacak skor sadece sıralamadaki yerlerini değiştirmekten öteye gitmeyecek.
 Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçı Osman Küçük yönetecek.

Kaderini kendi belirleyecek (Binatlı-K.Kaymaklı)
Yaşadığı kayıplara rağmen liderle aynı puan sahip Binatlı kazanmak zorunda. Yaşayabileceği puan kaybında, rakiplerinin de kazanması onu şampiyonluktan edebilir. Sadece averajla liderin gerisinde kalan Binatlı her ne olursa olsun kazanmak ve rakibinin maçını beklemek zorunda. Yani kaderini kendi çizecek. 
K.Kaymaklı kupa finaline giderken fire vermek istemiyor. Belki de bunu da düşünerek oynayacak. Ancak alınacak skorun diğer takımları da ilgilendirdiği unutulmamalı.
Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Mehmet Sezener.

Ya olacak ya olacak (M.Menekşe-Y.Boğaziçi) 
Ligden düşecek ikinci takımın belli olacağı maçlardan biri. İki takım için de hayati bir maç olacak. M.Menekşe yakaladığı avantajı bu maçta alacağı beraberlikle de olsa taçlandırmak isteyecek. Maçın beraberlikle bitmesi demek M.Menekşe’nin ligde kalması, Y.Boğaziçi’nin de düşen ikinci takım olması demek olacak. Eğer Y.Boğaziçi kazanırsa ligden düşecek diğer takım son hafta belli olacak. Y.Boğaziçi her ne olursa olsun kazanmak zorundadır. Kazanamazsa ligden düşen takım olacak. Daha sakin oynayan hakemle oynamayan takım kazançlı çıkacak.
M.Menekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçın hakemi Osman Özpaşa.

Dostluk kazansın (Değirmenlik-Türk Ocağı)
Ligi tamamlayan iki takımın maçında kazanan dostluk olması en büyük dileğimiz. Maçın sonucu ne olursa olsun birçok takımın olduğu gibi onların da sadece sıralamadaki yerlerini değiştirmekten öteye gitmeyecek. Maçı izlemeye gelecek sporseverlere iyi bir maç izlettirirlerse maç adına onlara verecekleri en güzel olay olacak. İki takımımızı da bu sezon verdikleri mücadeleden dolayı kutlamak lazım.
Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki maçın orta hakemi Evren Karademir.

Yolları ayrı (Lefke-Yenicami)
Lefke kazanıp belki daha yukarılarda yer alırım düşüncesinde, rakibi Yenicami ise oynayacağı kupa finali öncesinde kayıp yaşamamak için çıkacağı bir maç. Yine de güçlü kadroları olan iki takımın izleyenlere iyi bir maç izlettirmesini bekliyoruz. Karadağ’ın lig maçlarında geçilmediğini de düşündüğümüzde bu geleneğini korunup korunamayacağını da göreceğiz. Çünkü Lefke kendi evindeki ilk mağlubiyetini kupa mücadelesinde Yenicami karşısında almıştı.
Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçı İhsan Payas yönetecek.

Sakin olan kazanacak (GAÜ Çetinkaya-G.Birliği) 
Özellikle GAÜ Çetinkaya’nın puan kaybı yaşamaması gereken maçlardan biri. Son maçta kaçırılan penaltı ile şampiyonluk yolunda yakalayacağı büyük bir avantajı kaçıran GAÜ Çetinkaya bu kez işi şansa bırakmak istemiyor. Şampiyon olmak istiyorlarsa kalan 2 maçı da kazanmaları gerektiğini biliyorlar. Tek puan kaybı bile onları bu yoldan döndürebilir. G.Birliği çok az ve zor görünen şansını devam ettirmek için kazanmak zorunda. Böyle zor ve ağır maçları kaldırabilecekler mi onu da maçta göreceğiz. Sinirlerine hakim olan, hakemle oynamayan takım istediğini alan taraf olacak.
 Cihangir Stadı’nda oynanacak maçta Fehim Dayı düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473