banner564

Piyasaya 10 günde 310 milyon TL

“Türkeş’le görüşmelerde bütçe açığı konu edilmedi” diyen Denktaş, açığın Merkez Bankası’ndan kısa vadeli iç borçlanmayla kapatıldığını belirtti

Piyasaya 10 günde 310 milyon TL
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’le görüşmelerinin hiçbirinde bütçe açığının konu edilmediğini; Nisan ayı maaşlarının bono satmak suretiyle değil Merkez Bankası’ndan kısa vadeli iç borçlanma yapılmak suretiyle sağlanan kaynakla ödeneceğini açıkladı. 
10 gün içinde piyasaya maaşlar yanında devletin piyasaya olan borçlarına karşılık 310 milyon TL aktarılarak çarşının biraz nefes almasının sağlanacağını belirten Denktaş, bazı basın organlarında ve sosyal medyada yayımlanan haberlerin doğru olmadığını kaydetti. 
Denktaş, yaptığı yazılı açıklamayla maaş ödemeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’in KKTC ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Serdar Denktaş, hükümetin kurulmasının hemen ardından, var olan açığın kapatılarak maaşların ödenmesi için çalışmaların başlatıldığını ve tüm olanaklar göz önünde bulundurularak çare üretildiğini; Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile birlikte tüm girişimlerin sonlandırıldığını bildirdi.

“Öncelik sadece kamu değil …”
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, çözümün ortaya çıkması sonrasında Bakanlar Kurulu kararıyla Maliye ve Ekonomi Bakanlıklarını müştereken yetkilendirdiğini ve tüm işlemlerin tamamlandığını kaydeden Denktaş, bu süreçteki temel uğraşlarının kendi kaynaklarıyla sadece maaş ödemekle kalmayıp devletin sektörlere olan borçlarının da hiç değilse bir kısmını ödeyerek hükümetin önceliğinin sadece kamu kesimini değil, aynı zamanda tüm diğer sektörleri de kucaklamak olduğunu göstermek olduğunu ifade etti.

“Halkı yanlış bilgilendiriyorlar”
Serdar Denktaş açıklamasında şunları belirtti:
“Basınımızın doğru haber üretmesi hem biz siyasilerin hem de halkımızın faydasınadır. Öyle anlaşılmaktadır ki, bazı köşe yazarlarımız oluşan açık nedeniyle maaşların ödenemeyeceği varsayımı ile hükümetimizi eleştirmeye hazırlanırken, bu beklentileri boşa düşmüş, bu kez kulaktan dolma duyumların etrafını kendi düşünceleri ile doldurarak halkımızı yanlış bilgilendirmek pahasına haber veya köşe yazısı yazmayı tercih etmişlerdir.
Hükümetimizin şeffaflık anlayışı doğrultusunda gerçekleri bir kez daha göz önüne sermek gerekmektedir.”
Denktaş, “devletin, ödeme yapmayarak veya eksik ödeme yaparak vatandaşın borç taksit faizleri altında ezilmesi yerine tüm sektörlere ve kamuya ödeme yaparak bu yükü hafifletme yolunu seçtiğini” ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473