banner564

Engelleme girişimi

Kasulidis, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ile KKTC’nin yeni vatandaşlık vermesine ilişkin açıklamaları görüştü

Engelleme girişimi
banner598

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, İngiltere’deki temasları çerçevesinde çarşamba günü İngiliz Mevkidaşı Philip Hammond’la görüştü.

   Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in İngiltere’deki temasları çerçevesinde İngiliz mevkidaşı Philip Hammond’la İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirdiğini, görüşmede KKTC’deki TC kökenli vatandaşlar (yerleşikler) ve yeni vatandaşlıklar verilmesi konusunun da gündeme geldiğini yazdı.
   Gazete, Kasulidis-Hammond görüşmesinde Kıbrıs sorununun çözümü çabaları, AB ve güvenlik konuları da ele aldıklarını belirtti.
   Habere göre Kasulidis görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Hammond’la görüşmesinde “Kıbrıs sorununda olayların hangi aşamada olduklarına dair bilgi verdiğini, kendileri için endişe kaynağı olan ve ancak Kıbrıs’ın nüfus yapısı yüzde 80’e 20 ve 4’e 1 oranları yakınında tutulursa kolay çözülebilecek yerleşikler konusunu gündeme getirdiğini” belirtti.
   Kasulidis, “25 bin yerleşiğin daha vatandaş yapılması niyetine ilişkin endişelerini dile getirdiğini” belirterek, “bunun tüm denklemi ve iki taraf arasında hali hazırda mevcut olan görüş birliklerini bozacağını” öne sürdü.
   İki bakanın görüşmesinde, çözümün maliyetinin finanse edilmesi için kaynak bulma çabalarının bir an önce başlaması gerektiğine de değinildiğini yazan gazete, Kasulidis’in “bunun için, İngiltere’nin değerlendirmesine göre, finansal açıdan mülkiyet sorununun çözülmesine ilgi gösterebilecek, özel sektörün ilgisinin şart olduğunu” söylediğini belitti.
   Kasulidis “çalışmaların, müzakerelerdeki ilerlemeyle doğru oranda, koşullar elverişli olur olmaz başlaması gerektiğini” vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474