banner564

Küme düşmüş gibi

YDÜ Büyük Erkek Basketbol takımındaki ayrılıklar “neler oluyor” sorusunu da beraberinde getiriyor

Küme düşmüş gibi
banner598
Bu yıl basketbol sezonunun en başarılı takımı olan YDÜ basketbol takımında adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Cumhuriyet Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Lig Şampiyonluğu olmak üzere sezonu 3 kupayla kapatan YDÜ’de,  genellikle başarısız takımlarda görülen ciddi bir revizyon yaşanıyor. Önümüzdeki sezonun yapılanmasında başta coach olmak üzere birçok isimle yollar ayrıldı. 

Önemli isimler artık yok
Sezon öncesi basketbol tarihimizin en büyük transferi Kaspars Kambala’yı kadrosuna katan YDÜ,  tecrübeli oyuncunun play-off’taki performansının düşmesi sonucu sezon bitiminde yollarını ayırdı. Bu sezon ilk coachluk deneyimini yaşayacak olan Halit Kıryağdı’nın raporu doğrultusunda Kambala’yı serbest bırakan YDÜ istikrarsız bir görüntü çizen ABD’li guard Derek Williams ile de gelecek sezon yeni bir anlaşma yapmayacağı öğrenildi.

Fehmi, Vedat ve Kemal da yok 
Şampiyon takımda yerli oyuncularda da ciddi kayıplar yaşanması gündemde. Takımın yıldız isimlerinden Kemal Taşçı bir yıllık daha anlaşması olmasına rağmen kesin olarak takımdan ayrılacağını kulübe bildirdi. Benchten gelerek takıma katkı yapan Fehmi ve Vedat da önümüzdeki sezonda takımda olmayacaklar. 

Fehmi Girne’ye gidiyor
YDÜ ile gelecek sezonda olmayacak Fehmi’nin ise Girne Üniversitesi ile anlaştığı gelen bilgiler arasında. Fehmi, YDÜ’den ayrılmak istemesinin ardından kardeş üniversite olan Girne’ye transfer olarak önümüzdeki sezon Girne Üniversitesi takımında parkeye çıkacak.

Koç da yok 
Son iki sezon YDÜ’yü çalıştıran ve bütün resmi kupalarda final oynamayı başaran coach Ahmet Gürel Alp,  bu sezon kulübe 3 kupa kazandırarak önemli bir başarıya imza attı. YDÜ, sezon bitiminde yönetim ile gelecek sezon için yaşanan görüş ayrılıkları neticesinde tecrübeli çalıştırıcı ile yollarını ayırdı. Bu kadar değişimden sonra gelecek yıl YDÜ’nün nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473