banner564

Cenevre reçetesi

Cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Erçin, Kıbrıs Rum tarafının kısır tartışmaları bırakıp sonuç odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini söyledi

Cenevre reçetesi
banner598
 Cumhurbaşkanlığı Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin dün katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs Rum tarafının Cenevre konferansıyla ilgili artık, kısır tartışmaları bırakıp sonuç odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini söyledi.
    Erçin, Cenevre Konferansı “yapılır mı yapılmaz mı, hangi ön koşullarla yapılabilir, gider miyiz gitmez miyiz” tartışmalarının artık bir yana bırakılması gerektiğini ifade ederek, “Bu noktadan sonra Kıbrıs Rum tarafı da artık kendini kısır tartışmaların çıkmazından kurtararak, Cenevre’de kaldığı yerden 28 Haziran’da devam edecek Kıbrıs Konferansı’ndan olumlu sonuç elde edilmesine katkı yapmaya yoğunlaşmalıdır” dedi.
   Erçin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin hazırlamak için çalıştığı söz konusu kılavuz belgenin amacının, 28 Haziran’da başlayacak konferansın çalışma sistematiğini yapılandırmak olduğunu hatırlattı.  
Erhan Erçin, Eide’nin hazırlayacağı belge konusunda şunları söyledi:
   “Bu belge bir müzakere pozisyonu ortaya koyan BM belgesi değildir. 28’inde başlayacak konferansın çalışma sistematiğini belirleyecek bir kılavuzdur. Konuların özlü bir şekilde müzakere edileceği yer Cenevre Konferansı’dır ve açıklandığı gibi bu belge, sadece konferansın çalışmalarına yol gösterici bir rehber niteliğinde olacaktır. Mont Pelerin’da 5 tarafın da katıldığı teknik çalışmada, katılımcılar, bir tarafın güvenliğinin diğer taraf için tehdit algısı oluşturmayacağı kendi yaklaşımlarını ortaya koydu. Cenevre’deki çalışmalarda garanti ve güvenlik konusu bu çerçevede ilerleyecek.”

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473