banner564

Yetkililer duyarsız

Erdem Oskar “Girne’de çöp ve ses kirliliği turizmin baş düşmanı haline geldi” dedi

Yetkililer duyarsız
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta 6 otel ve birçok işletmeyi bünyesinde barındıran “Oskar Şirketler Grubu” Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Oskar, son zamanlarda Girne’de yaşanan gürültü kirliliği ile otellerin çevresindeki çöplerin yarattığı olumsuz görüntüler nedeniyle yetkililere yaptığı başvuruların yanıtsız kaldığını belirterek adeta isyan etti.
Medyada yer alan konuya ilişkin haberlere yetkililerin duyarsız kaldığını, uyarılarını dikkate almadıklarını belirten Oskar, Girne Kaymakamlığı’na, Girne Belediyesi’ne ve Çevre Dairesi’ne yazılı olarak şikayetlerini duyurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.
Medyaya konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdem Oskar, Girne Kaymakamlığı’na yaptığı başvuruda şunları belirttiğini açıkladı: “Malumunuz üzere bölgemizde yeni açılan bir otel’den kabul edilebilir limitlerin çok çok üzerinde ve insanı delirtecek derecede gürültü ve müzik sesi gece geç saatlere kadar devam etmekte, bölge sakinleri ve ayrıca Oscar Resort Hotel ile Vuni Palace Hotel müşterileri de bu ses kirliliğinden ciddi şekilde rahatsız olmaktadır. Müşterilerimiz kendi odalarının içinde iken bile ses ve gürültüden ciddi şekilde rahatsız olmaktadır. Her iki otel idaresine yapılan müşteri şikâyetleri bizleri endişelendirmektedir.”
Gürültü konusunda Polis Genel Müdürlüğü’ne de zamanında şikayette bulunduklarını açıklayan Oskar bundan da bir sonuç alamadıklarını belirtti. Oskar; “Eğer Kaymakamlık ve Çevre Dairesi konu ile alakalı yasal yaptırımları derhal ugulamazsa yasal yollardan hak arayışı içerisine gireceğiz.” dedi.
Beş yıldızlı Oscar Resort Hotel’in girişinde çöp sorunu yaşandığını ve medyada bu konuda uyarılar yapmalarına karşın Girne Belediyesi’nin duyarsız kaldığını açıklayan Erdem Oskar, “Otelimiz girişine çöp konteyneri bırakıldı. Atılan çöpler etrafa yayılmış ve yol boyunca da sokak pisliklerle dolmuştur. Otel müşterileri bu çöplerin yanından geçerek otele girmektedir. Şikayetimiz Girne Belediyesi’ne yapılmış ancak herhangi bir yaptırım söz konusu olmamıştır. Aynı şekilde Reyhanlı sokak, Vuni Palace Hotel giriş kısmında yol kenarında bulunan çöp konyetnerlerinin durumu içler acısıdır. Söz konusu sorunların çözümlenmemesinde Girne Belediyesi, Kaymakamlık ve Çevre Dairesi’nin de sorumluluğu olduğu inancındayız. Konu hakkında acil yaptırımlarınızı bekleriz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474