banner564

Türk dostu biliniyor

AKEL’in Başkan adayı Mike Spanos’un geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’deki Coca Cola’nın yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı

Türk dostu biliniyor
banner598
Raif DOĞRU
Kıbrıs Rum Yönetiminde ana muhalefet partisi Komünist AKEL’in Şubat ayındaki başkanlık seçimleri için belirlediği aday işadamı Mike Spanos’un İstanbul’da Tuncay Özilhan’ın Yönetim Kurulu başkanlığını yürüttüğü Coca Cola Türkiye’de 3 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptığı, icra kurulu toplantılarına da Ercan Havalimanını kullanarak katıldığı ortaya çıktı. 
    AKEL Merkez Yürütme Kurulu’nun büyük bir çoğunlukla 67 kabul, 17 ret ve 6 çekimser oyla başkan adayı ilan ettiği Mike Spanos’un, ikinci tura kalması durumunda Rum sağından da oy alabileceği belirtiliyor. 
   AKEL’in bu nedenle Nikos Anastasiadis’e karşı Mike Spanos’u aday gösterdiği ve Yorgos Vasiliu’dan sonra ikinci kez bir işadamının ön plana çıkartılarak, ABD desteğinin de sağlanmasının hedeflendiği belirtiliyor. 

5 kez Ercan üzerinden İstanbul'a 
  Diyalog'un elde ettiği bilgilere göre, Mike Spanos’un İstanbul merkezli Türk işadamları nezdinde de yakın dostları bulunuyor. 2014 yılında Coca Cola Türkiye’nin bağımsız yönetim kurulu üyeliğini yürüten Spanos, Kaya Artemis Hotel’de 2015 Mart ayında yapılan bayiler toplantısına da katıldı. 
   Giriş çıkış kayıtlarına göre, Spanos ilki 15 Temmuz 2015 olmak üzere İstanbul'a 5 kez seyahat etti. Spanos aynı zamanda Güney Kıbrıs’taki Coca Cola’nın sahibinin de damadı. Coca Cola Türkiye yönetim kurulu üyeliğinden geçen yıl ayrılan Mike Spanos, Rum sağından tepki almamak için özgeçmişinde Coca Cola Türkiye yönetim kurulu üyeliğinden bahsetmiyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473