banner564

Hizmetleri unutulamaz

Ülkemizin tanınmış iş adamlarından; UKÜ, Lemar ve Levent Şirketi’nin kurucusu Özer Boyacı hayatını kaybetti

Hizmetleri unutulamaz
banner598
Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış iş adamlarından olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Lemar Süpermarket ve Levent İnşaat Şirketi’nin kurucusu Özer Boyacı hayatını kaybetti. Boyacı’nın vedası, tüm sevenlerini üzdü. Elde edilen bilgilere göre Boyacı, tedavi gördüğü Güney Kıbrıs’taki American Medical Center’de hayatını kaybetti. Levent İnşaat şirketini 1984-1985 yıllarında kuran Özer Boyacı o günden bugüne yaklaşık 3 bin konut inşa etti. Özer’in cenazesi, bugün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Özer Boyacı kimdir?
Özer Boyacı, dedesinin iplik boyama ve dokuma işi yapması nedeniyle Boyacı soyadını almış ve iş hayatına çocukluk yıllarında başlamış.Özer Boyacı, vermiş olduğu bir mülakatta o yılları şöyle anlatıyordu:“İlkokulu bitir bitirmez, babam beni mağazalarına aldı. İthal edilen ipliği boyayıp köylere dağıtırdık. İlkel de olsa fabrikasyon bir boyama tesisimiz vardı. Liseyi bitirene kadar bu şekilde çalıştık. Liseyi bitirdikten sonra bir yıl Almanya’ya gidip lisan tahsili yaptım. Üniversiteye gidecektim ama bir yıl Goethe Enstitüsü’nde dil eğitimi aldım. Tatil için Kıbrıs’a geldiğimde babam tahsile gitmemi istemedi, nişanlanmıştım da; onun da etkisiyle tahsili kesip iş yaşamına atıldım.”

Mütevazi bir kişilikti…
Özer Boyacı, Kuzey Kıbrıs’taki yatırımları kadar mütevazi kişiliği ve çalışkanlığı ile de biliniyordu. Şirketlerinde çalışan 2 bine yakın kişinin geçimini sağlayan Özer Boyacı, ömrünün son günlerine kadar hafta 7 gün çalışan bir isimdi. Sabah erken saatlerde güne başlayan ve işyerlerini ziyaret ederek çalışanlarından bire bir bilgi alan Özer Boyacı, çalışkanlığı ile örnek bir kişilikti. Özer Boyacı’yı yakından tanıyanlar, “Onun gibi ilkeli, disiplinli, çalışkan ve dürüst bir insan bulmak artık çok zor” diyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET KARGI
MEHMET KARGI - 6 yıl Önce

Fazla tevazü kibirdendir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474