banner564

Önce alt yapı

Ankara’daki temaslarından umutlu dönen Dürüst ve Namsoy, Girne-Lapta yolu için çalışmaların başlayacağını söyledi

Önce alt yapı
banner598

Çiğdem AYDIN 

Kuzey Kıbrıs turizminin kalbi konumundaki Girne’de, ulaşım yönünden yetersiz durumda olan Girne-Lapta yolunun projesinin tamamlanması için geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin başkenti Ankara’da temaslarda bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Kuzey Kıbrıs’a umutlu döndü. Dürüst ve Namsoy, Girne-Lapta yolu için çalışmaların başlayacağını ve önceliğin alt yapı çalışmalarında olduğunu söyledi
Ankara’da Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile görüşen Dürüst ve Namsoy, Girne-Lapta yolu için destek istedi.
Bakan Arslan, Türkiye'nin, Kıbrıslı Türklerin geleceğe güvenle bakmalarını ve gelişmişlik düzeylerinin artırılmasını önemsediğini ifade ederek, "Bu önem çerçevesinde özellikle ulaştırma altyapısı konusunda daha iyi bir noktaya gelebilmeleri adına her türlü desteği veriyoruz." diye konuştu.

Dürüst: Çalışmalar süratle başlayacak
Diyalog’a konuşan Bakan Kemal Dürüst ise Ankara’daki temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Girne-Lapta arasındaki yol konusunda gerçekten sıkıntılar vardı bu sıkıntıları aştık diyebilirim. Öteleme çalışmalarını biz yapacağız ve hemen ardından Anavatanımızın desteği ile Girne-Lapta yolunu da bitirmek için elimizden geleni süratle yapacağız” dedi.
Bakan Dürüst Ankara temasları hakkında ayrıca şunlar aktardı, “Kesinlikle çok onore olduğumuz bir görüşme gerçekleşti. İlk olarak iki bakan ikili bir görüşme gerçekleştirdik ardından ikinci bir toplantı yaptık. Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Müdürü ve KKTC KarayollarıDairesi müdürünün de katıldığı verimli bir toplantı teknik düzeyde yapıldı. Bu görüşmelerde çıktığımız büyük ihaleler (Girne Dağ Yolu, Acapulco kavşağı …vs..) ayrıca ikili görüşmemizde Limanların özelleştirmesi konusunu detaylandırdık masaya yatırdık. Girne Alsancak Yolu konusunda da gerçekten sıkıntılar vardı bu sıkıntıları aştık diyebilirim öteleme çalışmalarını biz yapacağız ve hemen ardından Anavatanımızın desteği ile Girne Alsancak yolunu da bitirmek için elimizden geleni süratle yapacağız.” 

Namsoy: Sorun aşılma noktasına geldi
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da Ankara temasları hakkında şunları kaydetti, “Türkiye’de Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve yetkililerinden aldığım intiba beni çok memnun etti. Uzun zamandır bu yolun yapını bekleyen bir Belediye Başkanı olarak özellikle bu temas ve bu temastan edindiğim intiba beni tatmin etmiştir. KKTC Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün de samimi ve yoğun gayreti yine Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan’nın da yaklaşımı ile en nihayet bu sorunu aşma aşamasına gelindi. Varılan mutabakat ilk olarak KKTC Devleti yolda “öteleme” çalışmalarını bitirecek. Yani alt yapılar, elektrik direkleri, su gibi  çalışmaların yaklaşık 3 ay kadar sürmesi bekleniyor. Daha sonra yolun tamamen yapımı Türkiye tarafından finanse edilip yine Türkiye tarafından yapılacak. Net olarak ne zaman biteceği ile ilgili bir tarih veremem çünkü alt yapıları kazılırken veya hava koşulları yada beklenmedik teknik bir sıkıntı olması halinde net tarih vermek doğru olmaz. Ama 2-3 ay alt yapıların tamamlanması halinde yol yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473