banner564

Selfi için sıraya girdiler

Boğaz’da düzenlenen Leymosunlular Pikniği’ne katılan Akıncı çifti yoğun ilgiyle karşılandı

Selfi için sıraya girdiler
banner598
Melin DOBRAN
Boğaz Piknik Alanı’nda dün yapılan 6. Leymosunlular Pikniği’ne yoğun katılım oldu. Leymosun Kültür Vakfı’nın düzenlediği pikniğe aslen Limasollu olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı eşi Meral Akıncı da katıldı. Pikniğe katılanlara hitap eden Akıncı; Leymosunluluğun “Geçmeyen bir sevda” olduğunu ifade etti. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Leymosunlular Pikniği’ne katıldı. Ataoğlu yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılmasıyla ilgili etkinliklere yürekten katıldıklarını ifade ederek bu etkinliklerin sürmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Pikniğe hem Kuzey’den hem de Güney’den katılan vatandaşlar çok mutlu olduğunu dile getirerek, bunun anlatılmaz bir duygu olduğunu söyledi. Kendisi de Limasollu olan Cumhurbaşkanı Akıncı, köylülerinden gelen isteği kırmayarak bol bol selfie çektirdi.

Leymosunlular ne dedi..??

Emine Ali Feyzi: Ben Limasol’da doğdum. 18 yaşına kadar orada yaşadım. Savaştan sonra Kuzey Kıbrıs’a yerleştik. 1979 yılında İngiltere’ye yerleştim. 38 yıldan beridir orada yaşıyorum. Yılın 6 ayını Kıbrıs’ta 6 ayını da İngiltere’de geçiriyorum. Her yıl Leymosunluların pikniğine katılıyorum. Eski tanıdıkları görüyorum, yanlarına gidip sesleniyorum. İletişime geçip ara ara piknik dışında da görüşüyoruz. Eski arkadaşlarımı da buldum. Böyle bir etkinlikte bir araya gelmemiz bizi mutlu ediyor.

Emete Kaya Turgal: Ben de buradaki birçok kişi gibi Limasol’da doğrum. 11974 yılında Kuzey’e geçtik. Şu an Girne’de yaşıyorum. Pikniğe 3 yıldan beridir katılıyorum. Sınıf arkadaşlarımı ve tanıdıklarımı burada görüyorum. Bu anlatılmaz bir duygudur. Eskileri konuşuyoruz ve hatıralarımızı anlatıyoruz. Anlattıkça da o günleri özlüyoruz. Herkes yuva kurup dağılınca, biz de piknikte buluşuyoruz.

Zehra Güner: Ben Limasol’da doğdum ve Kuzey Kıbrıs’a 9 yaşında geldim. Pikniğe 2 yıldan beridir katılıyorum. Bu yüzden de çok mutluyum. Güney Kıbrıs’tan gelen arkadaşlarımız da var. Burada tanışıp internet üzerinden görüşmeye ve buluşmaya başladık. Hiç görmediğim kişiler de var ama gördüklerimi de tanıyorum. Piknik dışında da arkadaşlarımı bulduğum sürece görüşüyorum.

Hasan Arsal: Ben de buradaki pikniğe katılan birçok kişi gibi Limasol’da doğrum. Kuzey’e 18 yaşındayken geldim. Bizler bugünü dört gözle bekliyorduk. Kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Uzun zaman görmediğimiz tanıdıklarımızı görme şansımız oluyor. Her yıl bu etkinliğe katılıyorum. Yıllarca bölünmüş bir Leymosun kitlesi vardı. Bu vesileyle tekrardan bir araya gelmiş olduk. Çok mutluyuz.

Raif Arsal: Leymosunlular için düzenlenen bu etkinliğe her yıl katılıyorum. Ben de Limasol’da doğdum ve Kuzey’e 25 yaşında geldim. Burada olduğum için çok mutluyum. Tanıdıklarımızla bağımız var ve piknik dışında da görüşüyoruz. Eskileri konuşup anılarımızı tazeliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474