banner564

U20’de şampiyon YDÜ

Hentbolda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, deplasmanda Yakın Doğu Üniversitesi’ni mağlup etti ancak mutlu sona ulaşamadı

U20’de şampiyon YDÜ
banner598

 KKTC Hentbol Federasyonu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde düzenlenen hentbol 20 yaş altı erkekler liginde şampiyon belirlendi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) U20 takımları arasında oynanan final serisinde kazanan YDÜ oldu. Federasyonun bu yıl belirlediği yeni statüye göre oynanan final serisi 2 maç üzerinden gerçekleşti. İkili averaj ve deplasmanda atılan gol sayılarına bakılarak belirlenen şampiyonluk, ilk maçta deplasmanda fazla gol atan YDÜ’ye gitti. 
Final serisi ilk maçında CIU Arena’da 29-25 galip gelen YDÜ gençleri yeni statünün avantajı ile şampiyonluğunu ilan etti. İkinci maçta dün gece YDÜ’nün sahasında 25-21 kazanan UKÜ deplasmanda daha az gol attığından kupayı kazanamadı.
Maçın en skorer oyuncuları UKÜ’den 11 sayı atan Harun ve 8 sayı atan M.Doğuş olurken, şampiyon YDÜ’nün en skorer ismi 6 sayı atan Berkem oldu.
Maç sonunda düzenlenen törende takımlara ve hakemlere kupa madalyaları Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Federasyon Başkanı Bahadır Ayhan ile yöneticiler tarafından verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473