banner564

Verdi veriştirdi

Lefke Avrupa Üniversitesi Antrenörü Orhun Mevlit düzenlediği basın toplantısında federasyona çok ağır eleştirilerde bulundu

Verdi veriştirdi
banner598

Lefke Avrupa Üniversitesi Antrenörü Orhun Mevlit, YDÜ maçı öncesinde basın toplantısını düzenleyerek, sert mesajlar verdi.

Lig’de üçüncü sırada yer alan Lefke Avrupa Üniversitesi ile dördüncü durumdaki Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanacak zorlu maç öncesinde, mor beyazlıların antrenörü Orhun Mevlit’in düzenlediği basın toplantısı ortalığı gerecek gibi duruyor.
 
Pesic’e itiraz edeceğiz
Lefke Avrupa Üniversitesi Antrenörü Orhun Mevlit, Yakın Doğu Üniversitesi oyuncusu Pesic konusunda Basketbol Federasyonu’na itiraz edeceklerini açıkladı.
Mevlit, “Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC Basketbol Federasyonu Tüzüğü’nün 71. ve 72. maddelerine göre “en fazla üç yabancı oyuncuya lisans çıkarabileceği ve sezon içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere, bir yabancı uyruklu oyuncu yerine, bir başka yabancı uyruklu ve/veya bir yabancı uyruklu sporcu değişikliği yapabilir” maddesi var. Bu nedenle, YDÜ’lü Sırp oyuncu Mihajla Pesic konusunda federasyona itiraz edeceğiz. Tüzük gereği, sezon içinde toplamda iki yabancı oyuncu değişikliği yapılabilir. Bahse konu olan değişiklik tüzüğün ilgili maddesine aykırı olup iptali gerekmektedir” diyerek federasyona başvuracaklarını belirtti.
 
Halil konusunda federasyon adım atmadı
Yakın Doğu Üniversitesi oyuncusu Halil Kutruza’nın yaşadığı olay sonrasında, 75 gün geçtiğini belirten Mevlit, “Ne yazık ki federasyon, talihsiz bir olay yaşayan Halil konusunda adım atmadı. Halil, bu ülkenin en iyi profesyonelidir ama Spor Dairesi, Basketbol Federasyonu ve YDÜ’nün izlediği politika yanlıştır” açıklamasını yaptı.
Bu nedenle LAÜ, YDÜ oyuncusu Halil Kutruza’ya maç öncesi bağımsız bir kurul tarafından doping kontrolü yapılması ve basketbolcunun sonuçlar alınıncaya kadar tedbiren maçlardan uzaklaştırılmasını isteyen bir başvuru yapacak.
 
İşler YDÜ’den yürütülsün
LAÜ Antrenörü Mevlit, “federasyon, Pesic, Warner, Türk Maarif Koleji ve Halil Kutruza konularında karar verememesi, basketbola verilen en büyük utanç kaynağı olmuştur. Ben diyorum ki, federasyon, YDÜ’de bir büro açılmalı ve işler oradan yürütmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474