banner564

841 milyon liralık yatırım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Antalya'da 41 projenin açılışını yaptı

841 milyon  liralık yatırım
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da 841 milyon lira tutarındaki 41 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Expo 2016 Antalya'nın açılışı için Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Kepez Arena yanındaki miting alanında düzenlenen 841 milyon lira tutarındaki 41 projenin toplu açılış törenine katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'na da eşi Sare Davutoğlu eşlik etti.
Antalya'nın kendileri için farklı olduğunu, her mitinglerinde Antalyalıların kendilerini bağrına bastığını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm şehirlere elleri dolu gittiklerini söyledi. Davutoğlu, "Başkaları Ankara'dan dışarı çıkamazken, başkaları kumpastan, tuzaktan, iftiradan, hakaretten medet umarken biz sizlerle birlikte yeni Türkiye'yi imar ve inşa ediyoruz. Yollar açıyoruz, köprüler yapıyoruz, havalimanları yapıyoruz, toplu konutlar, okullar, üniversiteler yapıyoruz" dedi.
Ak Parti kadrolarının sadece bilekleriyle değil, yürekleriyle çalıştığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Bilek yorulabilir, dizde bazen derman kesilebilir ama yürek hiçbir zaman yorulmaz. Yürek ancak son nefesi verdiğimiz zaman durur. Torosları aşıp yaylalara geçerken nice zor yollardan geçersiniz bilirsiniz ama o zor yolları, o dar geçitleri geçerken yörük kervanları hiç durdu mu? Durmaz. Peki, bizim önümüze ne engel koyarlarsa koysunlar biz durur muyuz? Bizi durdurabilirler mi? Bizi yavaşlatabilirler mi? Bizi herhangi bir şekilde sizinle buluşmaktan, birleşmekten alıkoyabilirler mi? İşte farkımız bu. Çevremizde ne tuzaklar kurarlarsa kursunlar, hangi kapalı kapılar ardında hangi planları yaparlarsa yapsınlar Allah'ın izniyle tarih ve millet şahit olsun ki Türkiye'nin yükselişini hiçbir zaman engelleyemeyecekler."

Tören alanından notlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü konuştu.
Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Davutoğu'nun eşi Sare Davutoğlu yan yana oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ulaştırılmak istenen yazılı notlarla tek tek ilgilendi.
Kepez Arena önünde Seyhan Caddesi'nden gerçekleşen toplu açılış töreninde, alanı saatler öncesinden dolduranlar sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Çok sayıda vatandaş, sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti. 

Erdoğan: Tüm dünyanın renkleri Antalya’da
Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya ülkemizin göz bebeği olmanın yanında bir dünya şehridir. Dünyanın tüm renklerini, güzelliklerini, zenginliklerini Antalya'da görmek mümkündür. Antalya'yı bu konumuna uygun hizmetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabii bunların başında raylı sistem geliyor. Antalyamızın uzun zamandır beklediği bir hizmetti. Bundan önceki yerel yönetim raylı sistemden anlamaz. O yapılan hizmeti bile durdurmanın gayreti içerisine girmişti. Bugün test açılışlarını özellikle başlatıyoruz. İnşallah sizler bir ay sonra binmeye başlayacaksınız. Sizlere bir ay sonra hizmet vermeye başlayacak ama bugün test için bizler kullanacağız, bizler bineceğiz ve EXPO'ya bugün inşallah bu raylı sistemle gideceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473