banner564

Ağır eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylığını , “Ortada bir aslı var bir kuklası var” sözleriyle değerlendirdi

Ağır eleştirdi
banner598

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Muharrem İnce'nin adaylığını "Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi... Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, “ Bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider” dedi. Erdoğan, seçilmeyen bir ismi cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini de belirtti.

Erdoğan şunları kaydetti:  Bütün partiler genel başkanlarını aday gösterdi. Ana muhalefet partisi genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmak istemedi. Bu isim çatı aday falan da değil. CHP kongrelerinde aday olan ama bir türlü seçilmeyen bir ismi cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiler. Demek ki genel başkanlığı cumhurbaşkanlığından daha önemli. CHP kendi cumhurbaşkanı adaylarından ekonomi bilmeye pek çok vasıf saymıştı. Bu adayda bu vasıflar çıkmadı. Seçmenlerine şimdi başka partilerin adayları için görev çıkarmışlar. Bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider. 
Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı, öne sürdüğü garibana mı bakacağız? Ortada bir aslı var bir kuklası var. Hacivat-Karagöz'de olur ya perde önünde bir kukla vardır, konuşma ve hareketleri kuklacı yapar. Biz sopanın ucundaki figürle mi sopayı tutanla mı uğraşacağız. Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar.

Sıkletimize uygun muhalefet bulamadık
Erdoğan,  muhalefetin hiçbir projesi olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu yalancı pehlivan bir işe yaramasa da milletimizi eğlendiriyor. Bu karikatür tipin ve adayını maceralarını izlemeye devam edeceğiz. En büyük hayıflanmam sıkletimize uygun muhalefet bulamamızdır. Hizmet yarışını da siyaset yarışını da hep birbirimizle yapmak zorunda kaldık. Biz bugüne kadar hep değişimden yenilikten yana olduk.
Çankaya'da yatarak politika yapmayı vaat edenler bu milleti ne yerine koyuyorlar? Millet cevabı 24 Haziran'da verecek. Millet sizin neyi yıkacağınızı değil neyi inşa edeceğinizi merak ediyor. Kafanızda Türk milleti için tarihe geçecek bir projeniz var mı? Manifestomuzu paylaştık, projemizi de paylaşacağız.  Tek bir dertleri var, o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak. Milletimiz bir gün 'tamam' derse biz o gün kenara geçeriz. Kim bizi haksız hukuksuz yere yıkmaya çalıştıysa milletimizle birlikte karşılarında durduk. 24 Haziran'da hak ettikleri dersi bir kez daha vereceğimize inanıyorum. 

Bizi anlayışla karşılayın
24 Haziran seçimlerine hızla yaklaşıldığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi: 24 Haziran seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. Seçmenin önüne 'işte budur' denilecek isimlerle çıkmaya kararlıyız. Açık ve net söyleyeceğim, 600 isimden oluşan bir listeyle halkın karşısına çıkacağız. Yer alan olacak olmayan olacak. Yer alanlar almayanlar bizi anlayışla karşılamaları gerekir. Tek derdimiz halkımızın karşısına en idealiyle çıkabilmektir. Meclis grubumuz ne kadar güçlü olursa yürütmede o kadar rahat ederiz. 
Cumhur ittifakı nazar değmesin iyi gidiyor. 3 benzemez ittifakının tersine biz milletimizin karşısına tek adayla çıkacağız. 7 haftalık süreyi en verimli şekilde değerlendirmek durumundayız. Ramazan'ın bereketi seçim çalışmalarımıza yansıyacaktır. Milletvekili aday listelerinin ilanı ile tam saha çalışmayı sürdüreceğiz." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474