banner564

“Alt yapı gerekli”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Montaj usulü başkanlık sistemi olmaz” dedi

“Alt yapı gerekli”
banner598
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çözüm sürecindeki izleme kurulları ve Başkanlık sistemindeki Meksika örneği tartışmasında ayrı düşen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Üslubumuz, duygularımız, düşüncelerimiz, yoğurt yiyişimiz farklı olabilir. Yani biz bütün bu eleştirilerimizde ‘Kral çıplak’ filan demedik daha. Belki öyle günler gelecek ki ‘Kral çıplak’ denecek. Partimizin, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın zarar görmesini istemeyiz” dedi. Ankara’da BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan’ın başkanlık sistemi için Meksika tipi başkanlık önerisi için “Yani birileri diyorsa ki ‘Meksika’da, Arjantin’de, Paraguay’da, Bolivya’da var. Biz bunların hepsinden kendimize göre bir şeyler alalım.’ Bu çok doğru olmaz” dedi.

“330 milletvekiline ulaşmadan…”
 Kendisinin bir başkanlık sistemi örneği olup olmadığı sorusuna ise Arınç şu yanıtı verdi: “Tam başkanlık sistemini düşünüyorsanız o zaman Amerika’ya bakacağız. Yok, Fransa usulü derseniz. Ona bakacağız. Ama üçüncü, dördüncü dünya ülkelerinden başkanlık sistemini alıp da bir şekilde monte edecek halimiz yok. Montaj usulü başkanlık sistemi olmaz.” Seçimlerde 330 milletvekiline ulaşmadan başkanlık sisteminin tartışamayacaklarını belirten Arınç, “367 veya asgari 330’u bulmadıktan sonra artık başkanlık sistemini kimse tartışamaz. 

“Şimdi o kişilerle görüşülüyor”
Bizim düşüncemiz şu: 367 ile de kabul etsek yine de referanduma gitmeliyiz diye düşünüyoruz ama 329’da kalırsak Anayasa’dan bahsedemeyiz. Reddedilmiş sayılır” dedi. 

İzleme heyeti isimlendiriliyor 
Bülent Arınç, izleme kurulları tartışması ile ilgili olarak “İsimlendirme aşamasındayız. O zaman bazı isimler telaffuz edilmiş ama onların kendisiyle görüşülmemişti. Şimdi o kişilerle görüşülüyor” dedi. Arınç, Başbakan Davutoğlu’nun bu konuları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardığını, Erdoğan’ın da tatmin olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473