banner564

“Adaletsiz uygulama”

Remzi Gardiyanoğlu, bakanlığın özel sağlık kuruluşları ve hekimlerden yasadışı hizmet satın aldığını iddia etti

“Adaletsiz uygulama”
banner598
Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın özel sağlık kuruluşları ve hekimlerden yasadışı ve adaletsiz uygulamalarla hizmet satın aldığını iddia etti.
Hizmet alımlarının usule uygunluğunun tartışmalı olduğunu ve fahiş fiyatlarla yapıldığını öne süren Gardiyanoğlu, bunların sağlıktaki bütçenin nasıl israf edildiğinin göstergesi olduğunu savundu.
Bu konuları gündeme getirdiklerini ancak Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin sorunların çözümü için siyasi bir irade göstermediğini öne süren Gardiyanoğlu, “Sayın bakan 1 Ocak 2016 tarihinde ülkeye sağlık alanında sihirli bir değnekle dokunacağından bahsediyor” iddiasında bulundu.
Yaptığı yazılı açıklamasında sağlık alanındaki bazı uygulamaları ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi eleştiren Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin hizmet alımlarıyla ilgili sorularına tatmin edici ve şeffaf yanıtlar vermemesi halinde yeni bir hukuk sürecinin başlayacağını söyledi.
Sağlıktaki bazı uygulamaları da eleştiren Gardiyanoğlu, kamudaki hekimlerin mesaileri saatlerinin 15.30’a kadar sürmediğini savundu. Hekimlerin yasal olmayan şartlarda ve birden fazla yerde çalıştığını savunan Gardiyanoğlu, buna göz yumulduğunu söyledi. Remzi Gardiyanoğlu, kamu hastanelerindeki çalışma koşullarının düzeltmesiyle ilgili de hiçbir somut adım atılmadığını öne sürdü. Sağlık hizmetinin yüzde 50’ye yakınının özel sağlık sektörü tarafından karşıladığını belirten Gardiyanoğlu, bu sektörün sorunlarının da göz ardı edildiğini iddia etti
Remzi Gardiyanoğlu, “Gazimağusa’daki bir Kadın Doğum Kliniği’nden, Lefke’deki Cengiz Topel Hastanesi’ne fahiş fiyatlarla hizmet alımı yapılırken; kamu hastanelerine sözleşmeli hekim alıp, kabul edilemez maaş vermek ne kadar adaletli ve doğrudur. Eğer siz Lefke’de çalıştıracak kadın doğum uzmanı bulamıyorsanız bu bölgeye yeni bir hastane inşaatı yapmak ne kadar gereklidir?” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473