banner564

Dürüstlüğü ile hatırlanacak

KKTC’nin ilk Başbakanı Mustafa Çağatay, ölümünün 26’ncı yıldönümünde kabri başında anıldı

Dürüstlüğü ile hatırlanacak
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Başkanı Mustafa Çağatay, ölümünün 26’ncı yıldönümünde bugün kabri başında anıldı.
Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda saat 10.00’da düzenlenen törende, protokol sırasına göre kabre çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, konuşmalar yapıldı.
Çağatay’ı anma töreninde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve eski Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Erginel konuşma yaptı.
Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yoagncıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ni temsilen Müsteşar Sarp Tevfik Tanın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı temsilen Topçu Albay Kenan Yaldız, GKK’yı temsilen GKK Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Asbaşkanı Önder Kalfa, Mustafa Çağatay’ın eşi Tuncay Çağatay, oğulları Ersan ve Erek Çağatay, bazı milletvekili, siyasi parti, dernek, kurum kuruluşların başkan ve temsilcileriyle Çağatay’ın dost ve sevenleri katıldı.

Eroğlu: Ondan çok şey öğrendim
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, Mustafa Çağatay’ın Kıbrıs Türk halkına önemli hizmetler veren değerli biri olduğunu belirterek, zamansız vefatının, ailesi ve Kıbrıs Türk halkı için büyük kayıp olduğunu vurguladı.
Kendisinin, rahmetli Mustafa Çağatay’dan öğrendiği çok şeyler olduğunu, onun Başbakanlığı, parti genel başkanlığı altında birlikte görev yaptığını ifade eden Eroğlu, KKTC ilanından sonra Başbakanlık ve genel başkanlıktan istifa etmeye kalktığında ilk itiraz eden kişinin kendisi olduğunu söyledi.


Siber: Dürüst çalışkan ve mütevazı
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de merhum Çağatay için söylenecek üç güzel sözün; “dürüst, çalışkan ve mütevazı” olduğunu belirterek, bu özelliklerin her zaman dile getirileceğini kaydetti.
“İnsan çok güzel işler yapabilir, eserler bırakabilir ama herkese nasip olmayan bu kişilik ve özelliklerin böyle anılması olası değildir. Bu özellikleri bünyesinde barındırma, üstelik devletin en üst kademesinde görev alma ve geride temiz bir siyaset, anlayış, güzel bir isim bırakma… Bütün arzumuz budur” diyen Siber, ülkenin ihtiyaç duyduğu şeylerin bunlar olduğunu vurguladı.


Erginel: Erdemli bir insan… 
Eski Yüksek Mahkeme Başkanı Taner Erginel ise yaptığı konuşmada, merhum Mustafa Çağatay’ın kendisinin en yakın hukukçu dostlarından birisi olduğunu belirterek, ölümünün 26’ncı yıldönümünde konuşma yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Çağatay için “erdemli bir insandı” diyen Erginel; ‘iyi, dürüst, cesaretli olma’ anlamlarına gelen erdem ve erdemli olmanın sorgulanması gerektiğine işaret ederek, erdemli bir insan olarak yaşam süren Çağatay’ın fark yarattığına vurgu yaptı.

TMT Mücahitler Derneği’nin mesajı
TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Çağatay’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, KKTC devletinin ilanı ile bağımsızlık bildirgesinin 3. Çağatay hükümetinin tarihsel eseri olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474