banner564

Kriz büyüyor

İzzet Volkan, BRT Müdürü ve yönetimini suçlayarak denetim talep etti, Tümerkan yasadışı bir uygulamaları olmadığını savundu

Kriz büyüyor
banner598
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı İzzet Volkan, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki (BRTK) yönetim krizinin kaosa dönüştüğünü iddia etti.
Volkan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na BRTK ilgili yetkilerini kullanarak, Hukuk Dairesi ve Sayıştay’dan denetim talep etmesi çağrısında bulundu.
İzzet Volkan, “Başbakan’a açık mektup” başlıklı açıklamasında, son yaşanan olayla birlikte yasadışı uygulamaların had safhaya çıktığını, kurumun en yüksek karar ve yönetim organının da çalışamaz noktaya geldiğini savundu.
Volkan, yönetim kurulunun bazı üyelerinin yasaya rağmen başkanın veya başkan vekilinin olmadığı toplantıda, karar alıp, uygulamaya koymaya çalıştığını, bu uygulamanın BRTK Yasası ve ilgili tüzükle belirlenmiş yönetim kurulunun çalışma esaslarına aykırı olduğunu öne sürdü.

Tümerkan’dan Volkan’a cevap gecikmedi
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, BRT’de hiçbir yasadışı uygulama bulunmadığını, kurumun her türlü denetime açık olduğunu bildirdi.

Tümerkan yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı İzzet Volkan’ın yaptığı “Başbakan’a açık mektup” başlıklı açıklamasına yanıt verdi.
Açıklamasında, “Öyle anlaşılıyor ki, Gazeteciler Birliği yönetimi, BRT’deki değişim ve gelişimin önünü kesebilmek için son çare olarak siyasilere müdahale çağrısı yapmayı seçmiştir. Böylece, birliğin yıllardır savunduğu ‘özerk BRT’ hedefini ayaklar altına almıştır” diyen Tümerkan, BRT’de hukuka ve mevzuata aykırı hiçbir şey yapılmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474