banner564

Ama ülkeyi karıştırma

Başbakan Erdoğan, Gülen’e seslenerek "Ey hoca, eğer bir yanlışın yoksa, senin vatanın Türkiye ise buyur gel. Siyaset de yapacaksan çık meydanlarda yap” dedi ve ekledi: Ama ülkeyi karıştırma

Ama ülkeyi karıştırma
banner598

   AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Burdur mitinginde yine Fetullah Gülen’e mesaj gönderdi. Erdoğan "Ey hoca, eğer bir yanlışın yoksa Pensilvanya'da durma. Senin vatanın Türkiye ise buyur Türkiye'ye, vatanına gel. Siyaset de yapacaksan çık meydanlarda siyaset yap ama bu ülkeyi karıştırma, huzurunu bozma. Ulusal güvenliğimizi tehdide yönelik birçok provakatif eylemlerin içinde bulunma" dedi.

   Başbakan Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, CHP'nin  İstanbul Boğazı'ndaki birinci ve ikinci köprülerin yapımına olduğu gibi şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne karşı çıktığını söyledi. Erdoğan, isteseler de istemeseler de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 250 metrelik kulelerin bitmek üzere olduğunu belirtti.

   Sultan Abdülmecid'in çizdiği, 153 yıllık denizin altından tüp geçit projesi hayalini gerçeğe çevirdiklerini,  boğazın 62 metre derinliğinde Marmaray'ı yaptıklarını söyledi. İstanbul'da geçen hafta yaşanan siste Marmaray'ın günde 300 bin kişi taşıdığını ifade etti. 

 

Büyük devlet

 

   Erdoğan, "Ya biz buyuz be, biz buyuz. Japonya'ya gidiyorum, ki Japonya Başbakan'ı açılışa da geldi sağolsun, onlarla beraber yaptık, gidiyorum Singapur'a onlar Marmaray'ı anlatıyor. Gidiyorum Malezya'ya onlar Marmaray'ı anlatıyor. E kardeşlerim büyük ülke büyük devlet olmak budur. Lafla olur mu? Şimdi bu CHP'lilere sorun sizin bir birinci köprünüz var mı bir ikinci köprünüz var mı? Bir Yavuz Sultan Selim köprünüz var mı bir Marmaray'ınız var mı" diye konuştu.

   Haliç'in üzerine metro hattının geçtiği bir köprü yaptıklarını anımsatan Erdoğan, İstanbul Belediye Başkan adaylarından birinin, eski köprünün üzerinden, yenisini göstererek, bunun İstanbul'un silüetini bozduğunu iddia ettiğini söyledi. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474